Screaming-HeadsScreaming Heads, prima trupă românească care a combinat Hip-Hop cu Metal, s-a înfiinţat în anul 1994 la Reşiţa.
După câteva concerte locale au înregistrat primul demo, cu ajutorul căruia s-au calificat la festivalul Top T 1995, un festival la care au participat trupe din toată ţara. Rezultatul bun obţinut (s-au clasat pe locul 3) i-au motivat mult, astfel că în iunie 1996, au lansat primul album intitulat “Trăind degeaba”.

O nouă apariţie în cadrul festivalului Top T le-a adus premiul special care a constat în semnarea unui contract cu casa de discuri Electrecord.
Următorul album, “PNV”, a fost lansat tot pe cont propriu din cauza unor probleme financiare pe care Electrecordul, din păcate, le-a întâmpinat.

A urmat o pauză de câţiva ani până la reactivarea trupei. Aceasta s-a produs în 2006, când a fost lansat EP-ul “A Real Live”, care conţine 6 piese înregistrate în diferite concerte.
Anul 2007 le-a adus apariţia, pe compilaţia revistei Maximum Rock, a primului single de pe albumul “Reinforced”, şi anume piesa “Capetele S.T.R.I.G.A.”.
Apariţia albumului a fost amânată însă până în luna martie a anului 2012. În aprilie 2012 au susţinut la Reşiţa, în faţa unei săli arhipline, concertul de adio. Nu a fost o hotărâre uşoară, dar din cauză că membrii trupei sunt răsfiraţi în întreagă Europă, acesta a fost un pas necesar.

Flavius Suciu şi Toni Dijmărescu, care trăiesc în Spania şi Germania, continuă să facă muzică împreună sub numele The Brothers.
După două colaborări cu Shibby, o artista reşiţeană, şi Liviu Hoisan, liderul legendarei trupe de Thrash Metal româneşti Tectonic, aceştia au început colaborarea cu cunoscutul rapper MarkOne1. Noul grup numit MarkOne1 & The Brothers a lansat primul single, “Calibrul nostru”, în mod independent, iar al doilea, “Tâlhărie pe faţă”, prin casa de discuri Universal Music România.

Mai jos puteți vedea o emisiune despre și cu Toni Dijmărescu realizată de TVR Internațional.

Oricum, din ce am discutat cu Toni, The Brothers încă mai au multe de spus, așa că le ură bun venit la Definite Rock!

Share This