Bucium-sDe Sânziene, tradiţiile vorbesc de hore şi voie bună. Şi fără muzică, nu există niciunele dintre ele. Trupa Bucium pregăteşte un concert pe 23 Iunie, începând cu ora 21.00, la clubul Fabrica din Bucureşti. Un motiv important care stă la baza concertului este că,  după multe luni de recuperare, bateristul Cristian Răducanu, grav rănit în seara de 30 octombrie, revine în forţă.

De acum trupa se poate concentra în continuare pe lucrul la noul album, care urmează să fie lansat în decursul acestui an, cât şi asupra concertelor ce vor urma.

„Nu cred că ne-am dorit vreodată atât de mult să cântăm cum ne dorim acum. Ultimele șapte luni au fost pentru noi, ca și pentru toți cei afectați de #colectiv o perioadă crudă, cruntă la început, din care reușim să ne revenim și să ne transformăm viața în lucruri simple. Ne este dor de publicul nostru, ne este dor de starea aceea fabuloasă ce se crează la concertele noastre, care de acum încolo sper să fie cât mai numeroase”, spune Andi Dumitrescu, liderul trupei.

Bucium își propune să ducă mai departe, prin ritmuri, versuri și concerte multimedia, motive din fondul arhaic românesc.

Însuși numele trupei este simbolic, un instrument muzical folosit de păstorii români din munți în a transmite mesaje codificate. Piesele trupei sunt de fapt legende, doine, basme românești.

Mai multe detalii despre trupă puteți găsi la: http://www.facebook.com/bucium  și pe www.bucium.com.ro/press.

Share This