The Amsterdams lansează azi piesa “Death of a friend” de pe albumul “Eternity for dummies” sub forma unui lyric video animat. Este al patrulea single de pe acest album, după “The Great Fire”, “Arrows” şi “Girl you’re frightened”.

Clipul vine să întregească tabloul albumului, fiind legat vizual de “The Great Fire” şi realizat de acelaşi Buzilan Studio, de data aceasta în colaborare cu Cezar Ionescu, animaţie text.

Piesa, compusă în urmă cu mai bine de trei ani, te poartă printr-un labirint de stări în cheie minoră, cu accent pe momentul trecerii de la prietenie la o dragoste toxică. E ca o sondare aproape filosofică într-o mare de sunet, din care sensuri sugerate încep să iasă la lumină cu fiecare ascultare. Cei învăţaţi deja cu refrenele cântate în cor ale băieţilor vor avea o surpriză, iar dacă cineva aştepta încă o piesă mai apăsătoare decât “Suffering & Surfing”, ăsta e momentul.

Clipul poate fi văzut aici:

“Death of a friend” a fost înregistrată în 2016 la SAE Institute Bucureşti, mixată de Adam Whittaker şi masterizată de Dan Georgescu.

În prezent formaţia lucrează la un nou material de studio dar şi la o nouă formulă de live, însă mai multe detalii vom avea spre sfârşitul anului.

The Amsterdams și-a început activitatea în 2005, cântă un mix eclectic de indie, rock și pop și au susținut concerte în Marea Britanie, India, Croația, Franța, Spania, Italia și Ungaria.

Trupa a concertat în deschiderea unor formații renumite precum The Cranberries, Wolf Parade și Handsome Furs. The Amsterdams a lansat până acum patru materiale de studio: primele două discuri, “Adolessons” (2009) și „Electromagnetica” (2011) le-au cimentat reputația ca fiind una dintre cele mai promițătoare trupe autohtone de gen, băieții experimentând atât cu sonorități indie/rock cât și cu elemente electro/pop. Pe cel de-al treilea album, „Winds Apart”, lansat la sfârșitul lui 2013, trupa ne prezintă o altă față – reinterpretând în manieră 100% acustică piese de pe primele albume.
„Eternity for Dummies” este albumul cu numărul patru din discografia trupei, lansat în luna aprilie 2016 an sub egida Universal Music România. Discul este disponibil în format fizic în librăriile Cărturești, în format digital pe iTunes și Google Play și la streaming pe Zonga, Deezer și alte servicii.

Share This