Dirty ShirtFormaţia Dirty Shirt a confirmat participarea la Festivalul Top T Buzău, cel mai longeviv fest rock din România şi unul dintre marile repere ale acestei scene.

Evenimentul va avea loc între 6 – 7 noiembrie 2015, iar Dirty Shirt va urca pe scenă în data de 7.11.2015. Pentru trupa maramureşeană, festivalul are o însemnătate aparte, deoarece în 1988, la Top T Buzău, Dirty Shirt a câştigat un premiu important.

Victoria le-a adus multe succese trupeţilor, care au semnat un contract cu Promusic Events pentru editarea primului material discografic, “Very Dirty”.

Festivalul Top T de anul acesta este unul special, dedicat formaţiilor care şi-au adus contribuţia la popularizarea evenimentului şi care l-au transformat într-un spectacol de succes. Pe lângă Dirty Shirt, au mai fost confirmate trupele Taine şi Celalalte Cuvinte, urmând ca, în viitorul apropiat, să fie anunţate noi nume.

Dirty Shirt a spus câteva cuvinte despre participarea la festival.

Top T este un festival aparte pentru Dirty Shirt. Primul contact a fost la “distanţă”, în 1996, când am trecut faza de preselecţie pe baza de casete demo. Eram extrem de încântaţi să mergem la cel mai important festival rock din ţară pe vremea aceea. Că să vă daţi seama cum era pe atunci, am fost contactaţi de un membru al Poliţiei, care ne-a avertizat că e un festival de “satanişti”, că aceştia se droghează, că riscăm să avem cazier etc… Eram foarte revoltaţi şi decişi să mergem (încă era atmosfera postrevoluţionară în România), însă în cele din urmă nu am putut, fiindcă un membru al trupei a fost încorporat în armată (da, alte vremuri…). A urmat ediţia din 1998, când am reuşit să obţinem marele premiu, o confirmare a activităţii trupei din anii 96-98. Premiul a fost producerea unui album în studio, un lucru extraordinar în acea vreme, oferit de Promusic Prod. Pe urmă, după pauza de la începutul anilor 2000, primul festival la care am cântat cu noua direcţie muzicală Dirty Shirt, a fost binenţeles Top T, festival unde am revenit alături de trupele din străinătate cu care eram în turneu (Tripod, Babylon Pression, Zeroscape), şi mereu am fost extraordinar primiţi de organizatori (în primul rând, bunul nostru prieten Tolea) şi de public. Deşi agenda noastră era deja foarte plină şi “definitivată” pentru anul acesta, nu am putut refuza invitaţia la această ediţie specială Top T. Abia aşteptăm să ne revedem.”

Anul 2015 este unul cu o semnificaţie aparte pentru formaţia maramureşeană Dirty Shirt, una dintre cele mai iubite trupe metal din România. Se împlinesc 20 de ani de la întemeierea grupului, ocazie care va fi sărbătorită aşa cum se cuvine, printr-un turneu aniversar special, care va avea loc în luna noiembrie.

Share This