Dirty-Shirt-Maramu-15octAşa cum ne-a promis, formaţia Dirty Shirt a lansat videoclipul piesei “Maramu'”. Melodia face parte de pe cea mai recentă apariţie discografică a grupului, albumul “Dirtylicious” (2015), considerat unul dintre cele mai bune albume metal realizate în Europa în 2015.

Produs de Cristian Bălănean (Om Creatives/ chitară Dirty Shirt) şi Sergiu Negrean (Pixel Battalion) materialul transmite ambianţa specifică Maramureşului: muzicienii sunt îmbrăcaţi în costume populare iar videoclipul a fost filmat în Şugău (Sighetu’ Marmaţiei), într-un cadru 100% autentic. Formaţia a utilizat ca decor locuinţa familiei Turda, ai cărei membrii au contribuit din plin la originalitatatea poveştii.

Pâinea proaspătă se coace fix în faţa ochilor noştri, cheful este în toi şi se petrec tot felul de năzbâtii! Scenele hazlii abundă iar artiştii nu se sfiesc în ceea ce priveşte abilităţile lor actoriceşti, punând în scenă momente savuroase.

Încântaţi de felul în care a decurs totul, membrii trupei au declarat următoarele:

“Ultimul weekend din luna august, când am filmat videoclipul “Maramu'”, va rămâne unul memorabil pentru trupă. Deşi eram obosiţi după concertul susţinut la festivalul medieval din Sighet şi a trebuit să ne trezim foarte devreme sub comanda lui Cristi, odată ce ne-am îmbrăcat în costumele tradiţionale maramureşene, ambianţa a devenit excelentă. Toată ziua a rămas la fel, combinând utilul (filmarea videoclipului) cu plăcutul (practic a fost un chef ce a ţinut toată ziua). Felul cum am fost primiţi de familia Turda e de nedescris, şi le mulţumim din tot sufletul: de la mese copioase până la rezolvarea nevoilor tehnice şi logistice pentru videoclip.”

Dirty-Shirt-14nov

În 2015 se împlinesc 20 de ani de la întemeierea grupului, ocazie care va fi sărbătorită aşa cum se cuvine, printr-un turneu aniversar special, care va avea loc în luna noiembrie.

Dirty Shirt va cânta în trei oraşe importante din ţară :

  • Bucureşti : 12 noiembrie 2015 / Club Colectiv
  • Timişoara : 13 noiembrie 2015 / Club Daos
  • Cluj-Napoca : 14 noiembrie 2015 / Club The Shelter

Fiecare dintre spectacole va fi special. În primul rând, formaţia va cânta un playlist vast, care va include şi melodii de pe vechile albume şi chiar şi de pe demo-uri. La concerte vor lua parte numeroşi invitaţi iar fanii vor putea viziona în exclusivitate extrase din documentarul artistic “Dirty Shirt – 20 de ani”, ce va fi publicat integral ulterior.

Ce mai! Cheful va fi în toi, va curge cu surprize şi cu licori bahice iar Dirty Shirt va face ce ştie mai bine – va oferi un spectacol metal la cele mai înalte standarde, dovedind, încă o dată, de ce grupul a ajuns atât de departe, numărându-se printre cele mai apreciate formaţii de Crossover Metal din Europa!

Pe lângă concertele din cadrul turneului aniversar, Dirty Shirt va cânta în data de 7 noiembrie 2015 la Festivalul Top T Buzău.

Share This