Fără îndoială, Dirty Shirt este una din cele mai originale și iubite formații de rock din România, cunoscută datorită măestriei cu care combină elementele muzicale moderne din rock / metal cu influențe tradiționale din Europa de Est, dar și world music, funk, electro, etc.

Formația va lansa un nou album în primăvara acestui an, iar pentru promovarea acestuia Dirty Shirt va susține un turneu important cu concerte atât în țară cât și în străinătate.

Artwork-ul a fost realizat de același grafician Costin Chioreanu, cu care s-a lucrat și în trecut la proiectele formației. Grafica acestui material împreună cu numele albumului, precum și un audio preview, vor fi disponibile începând cu data de 18 ianuarie.

Liderul formației, Mihai Tivadar, susține că: “Ne așteaptă o perioadă excepțională, cu lansarea noului album și turneul european. Așa cum v-am obișnuit, e un proiect extrem de ambițios din toate punctele de vedere. În studio, au participat 25 de muzicieni, rar fiind piese cu mai puțin de 20 de participanți. Din punct de vedere al producției audio, a fost o nebunie, însă rezultatul e pe măsură, probabil va fi cel mai bun album Dirty Shirt de până acum. Încă un pic de răbdare și venim cu toate informațiile, inclusiv cele audio”.

 

Turneul European Letcho Drom “va fi un turneu cu mult mai mare față de orice am făcut până în prezent și ne e greu să credem că am ajuns să cântăm în săli europene celebre. Cu siguranță avem și emoții, așa cum e normal să fie”, continuă Tivadar. “Nu putem spune decât că suntem extrem de nerăbdători și încântați de ce ne așteaptă: peste 25 de concerte programate în 7 țări”.

În prima parte a turneului sunt anunțate 6 concerte în România, în următoarele oraşe: Baia-Mare (Casa Tineretului – 22.02.2019), Cluj-Napoca ( /Form Space – 23.02.2019), Brașov (Kruhnen Musik Halle – 12.04.2019), București (Club Quantic – 13.04.2019), Oradea (Club Moszkva – 10.05.2019), Timișoara (Reflektor Venue – 11.05.2019.

Leaderul formației ne mai precizează faptul că aventura Dirty Shirt nu s-ar fi putut întâmpla dacă nu existau prietenii și fanii de acasă, “o gașcă de oameni extraordinari pe care i-am cunoscut la numeroasele turnee din țară”. Din acest motiv, ne promite că, deși în momentul de față sunt programate doar 6 concerte în România, vor reveni la toamnă cu mai multe show-uri și, desigur, vor concerta și în cadrul festivalurilor din această vară.

Până în acest moment sunt confirmate concertele:

14.02 – Trillians, Newcastle (UK)
15.02 – Underworld Camden, London (UK)
16.02 – HRH Metal Fest, O2 Academy, Birmingham (UK)
22.02 – Casa Tineretului, Baia-Mare (Ro) *
23.02 – Form Space, Cluj Napoca (Ro) *
26.03 – Ninkasi Kao, Lyon (Fr)*
27.03 – Snow Fest, Les 2 Alpes (Fr) *
28.03 – La Bifurk, Grenoble (Fr) *
29.03 – Le Grand Bain, Paris (Fr) *
30.03 – Le Midland, Lille (Fr)
12.04 – Kruhnen Musik Halle, Brasov (Ro) *
13.04 – Quantic Club, Bucuresti (Ro) *
1.05 – Collosseum, Kosice (Sk)
2.05 – MMC, Bratislava (SK)*
3.05 – Masters of Rock, Zlin (Cz)*
4.05 – Rock Cafe, Prague (Cz)
10.05 – Club Moszkva, Oradea (Ro)
11.05 – Reflektor Venue, Timișoara (Ro)
* alături de Transylvanian FolkCore Orchestra

Biletele se pot achiziționa exclusiv prin www.AmBilet.ro.

Share This