Maramureșenii de la DIRTY SHIRT au lansat un video, înregistrat live la Casa Radio din Cluj-Napoca, pentru piesa „Latcho Drom”, alături de celebrul violonist Caliu. Într-o versiune adaptată, piesa „Latcho Drom” este inclusă pe albumul “Letchology”, material lansat de către formație în 2019.

Violonistul Anghel „Caliu” Gheorghe se numără printre ultimii şi cei mai talentaţi lăutari din Clejani. Cunoscut atât pentru activitatea alături de Taraf de Haïdouks dar și ca leader în Taraf de Caliu, acesta a fost foarte apreciat chiar de către de Regele Mihai și de către actorul Johnny Depp sau Mike Patton (Faith No More). A jucat în filme precum „Le concert”, de Radu Mihaileanu și a avut foarte multe colaborări cu artiști renumiți.

Mihai Tivadar, leaderul formației Dirty Shirt a precizat:

Am descoperit piesa „Latcho Drom” în versiunea interpretată de Taraf de Haïdouks în documentarul muzical cu același nume. Atât de impresionați am fost, încât am inclus o versiune metal pe ultimul nostru album “Letchology” (aceasta fiind singura piesă preluată din folclor de pe album). Încă de atunci visam să cântăm piesa alături de maestrul Caliu, violonistul numărul unu din Taraf de Haïdouks și am fost extrem de bucuroși când propunerea noastră de colaborare a fost acceptată cu entuziasm de câtre dânsul.
Experiența de a cânta și a sta de vorba cu domnul Caliu a fost extraordinară. Nu este doar un muzician excepțional, cu un feeling unic, dar și un om deschis, foarte prietenos. Chimia dintre noi a fost prezentă la maxim (probabil se vede și pe înregistrare) și, sincer, sperăm să continuăm această colaborare în viitor.

Editare video: Cristian Balanean Recorded,
Mixare și masterizare: Adrian Uritescu (Lowbass5 Studio).
Filmări: Pixel Battalion.
Parteneri: Promusic Events, VRTW Artists, Brainstorm Music Marketing GmbH, Casa Radio Cluj, Meze Audio, Solar Guitars, Murat Diril Cymbals Official

Share This