Eternul Maramoures-23augSfârşitul acesta de săptămâna le prezintă celor pasionaţi de spectacole medievale un eveniment deseobit, care se desfăşoară la Sighetu Marmaţiei. Este vorba despre Festivalul Medieval Aeternus Maramorosiensis – Eternul Maramureş (21 – 23 august 2015).

Expoziţii, concerte de muzică medievală, trupe de reconstituire istorică, toate acestea şi multe altele vor purta în timp oraşul Sighetu Marmaţiei, într-o epoca demult apusă, al cărei farmec mai dăinuie încă şi în ziua de astăzi.

Şi pentru că niciun festival nu este complet fără prestaţiile unor formaţii autohtone apreciate, la eveniment vor lua parte, în calitate de headlineri în ziua de 21 august 2015, şi maramureşenii de la Dirty Shirt, cei mai buni avocaţi muzicali ai acestei regiuni, indiferent de contextul istoric.

Pe lângă Dirty Shirt, se vor auzi live şi Wild Angel, Pinholes, Celalalte Cuvinte, Lupus Dacus, Ska-nk, Hybrid Symphony, Blazzaj, Partizan, The Remakers, The Kryptonite Sparks, Grimus şi Viţa de Vie.

Dirty ShirtDirty Shirt le-a mai pregătit fanilor o surpriză, care va fi dezvăluită în curând!

Anul 2015 a fost unul foarte bogat pentru trupa de Crossover Folklore Metal. Nu numai că aceasta a lansat un nou album, cel de-al treilea din carieră, “Dirtylicious”, apărut în data de 26 aprilie 2015 , care s-a bucurat de recenzii exclusiv pozitive, atât la nivel local cât şi internaţional, dar a devenit endorser oficial Washburn şi Randall.

Mai mult, turneul naţional al formaţiei, “Dirtylicious Tour”, care i-a dus pe trupeţi în 9 dintre cele mai mari oraşe din România, a fost susţinut de Wacken Foundation (Dirty Shirt este prima şi singura trupă din România care s-a bucurat de acest sprijin), fapt ce le-a permis artiştilor o producţie excepţională, care a fost lăudată de autorii cronicilor de evenimente, şi nu numai.

Planurile de viitor ale trupei sunt numeroase şi includ un turneu internaţional, despre care va vom oferi detalii pe măsură ce acestea apar.

Share This