Bună ziua, bună seara, am venit cu… barca. Da, cu barca. Feciori și mândruțe, dacă n-ați fost sâmbătă seara în Quantic, aș vrea să vă spun că ați pierdut un concert memorabil și n-o să vă puteți mulțumi cu pozele și clipurile făcute de alții.

Seara de 13 aprilie 2019 poartă numele de „Dirty Shirt & Ze Gran Zeft în Quantic” și va pluti mereu în mintea noastră pe o barcă jumate galbenă, jumate albastră. Asta e imaginea lansării albumului „Letchology” din București.

Programul a început la ora opt cu arhicunoscuții Open Doors, care sunt prezenți la absolut toate evenimentele în deschidere. Mai sunt cunoscuți ca Acces sau Doors Open, depinde cum vreți să le spuneți. Nu au un număr exact de membrii, depinde câți oameni ajung la ora aia.

Lăsând gluma la o parte, prima trupă care a încins scena a fost Ze Gran Zeft. Dacă nu-i știați, nu vă faceți griji, de asta sunt eu aici. Ze Gran Zeft au apărut prin 2009 în Toulon, Franța. Cântă ceva ce ei numesc „alternative crunk rock”, un fel de punk combinat cu… multe chestii și o apariție scenică inedită, care pentru unii oameni poate fi considerată inconfortabilă – shirtless, transpirație, gesturi cu limba și alte părți ale corpului, adică exact ce mai vezi pe la concertele punk. Dar e ok, după o bere și-un pic renunți la elitismul tău de metalist trv kvlt și te distrezi alături de băieții de pe scenă.

Vocalistul Ze Gran Zeft a revenit mai târziu pentru a-și cânta partea din „Pălinca” alături de Dirty Shirt & Transylvanian FolkCore Orchestra. Da, el este acel Mat „Boots” Di Pilla care apare pe album și n-am știut de unde să-l luăm.

O trupă mai potrivită pentru deschiderea serii probabil nu există, ambele fiind o combinație de stiluri care pun omul în mișcare fie că vrea, fie că nu.

După o pauză de jumătate de oră, s-a adunat lumea și mai aproape de scenă și nebunia a luat amploare. După șase piese la rând de pe Letchology, deasupra publicului apare o barcă, iar în barcă apare Rini. Face o tură de club, dă cu niște confetti, încearcă apa și prin alte părți ale mării de oameni, apoi revine pe scenă.

„Maramu” sună diferit de data asta datorită celor doi voluntari care urcă pe scenă, un fecior și-o mândruță în floarea vârstei, bucuroși din cale-afară că au cântat și au dat din cap alături de trupa preferată. „Băiatu’ a vrut să cânte el partea lui Robi și eu pe a lui Rini, dar i-am zis că nu, că eu voiam să cânt partea lui Robi”, a declarat mândruța când a revenit cu picioarele pe pământ.
Reamintim că Boots de la Ze Gran Zeft revine pe scenă alături de Dirty Shirt pentru a-și cânta partea din „Pălinca”. Dacă până atunci clubul era deja rupt în două… „Pălinca” l-a făcut bucăți. Praf, de fapt.

De o seară de neuitat au avut parte și oamenii din Brașov cu o seară înainte, pe 12 aprilie, în Kruhnen Music Halle. Public numeros și o altă locație făcută bucăți. Mosh piturile din ambele locuri n-au lăsat victime pe urmă și nimeni n-a avut suficient alcool la bord încât să pice pe jos, deci mai punem două concerte pe lista „fără accidente”.

Echipa Maximum Rock & Promusic Events mulțumește publicului pentru prezență, trupelor pentru atmosferă și clubului Quantic pentru o altă primire călduroasă și nu în cele din urmă partenerilor care au susținut aceste concerte, în frunte cu Rock FM. Ne revedem la următoarele concerte ca să facem totul praf din nou.

Dacă ați pierdut serile acestea, vă invităm la următoarele concerte Dirty Shirt din România pentru a simți pe pielea voastră fiorii și energia:
10 mai – Moszkva Garden @ Oradea (bilete pe AmBilet.ro)
11 mai – Reflektor Venue @ Timișoara (bilete pe AmBilet.ro)
12-14 iulie – Slowride Transalpina Fest 2019 @ Baia de Fier, Gorj (bilete pe AmBilet.ro)
12-14 iulie – Rock la Mureș Festival 2019 @ Periam Port La Mureș
9-11 august – Way Too Far Rock Festival 2019 @ Comuna Ineu, Bihor (bilete pe AmBilet.ro)
25 octombrie – Underground the Pub @ Iași (bilete pe AmBilet.ro)
26 octombrie – Motor’s Pub @ Suceava (bilete pe AmBilet.ro)

Bineînțeles, nu uităm că Dirty Shirt se află pe afișul Wacken Open Air de anul acesta, mergeți de-i susțineți!

Share This