Ediția din acest an a festivalului Rock la Mureș, va avea loc în perioada 12 –13 iulie 2019, la Periam – Port (județul Timiș), capul de afiș al manifestării din acest an fiind recitalul pe care îl vor susține pe 12 iulie celebra trupă americană Ministry.

Festivalul Rock la Mureş, primul eveniment de acest gen „open – air“ din ţara noastră, a luat naştere în vara anului 2002, la iniţiativa a doi pasionaţi de muzică. După ce au organizat câteva concerte rock în zona Periam-ului, cei doi s-au hotărât să pună bazele unui festival „ca afară“ şi au reuşit să adune în mirifica locaţie din Periam – Port, la malul Mureş-ului o serie de formaţii autohtone şi străine care au dat o culoare deosebită acestei manifestări.

La fața locului vor fi prezente trei scene, iar cei prezenți vor avea parte de camping gratuit. Printre alte surprize pregătite de organizatori se numără diverse activități sportive, inclusiv plimbări cu caiacul pe Mureș, mini – fotbal sau tenis de masă.

Alături de mult–așteptatul concert al formației americane Ministry, pe scenele festivalului Rock la Mureș vor mai evolua și americanii de la The Casualties. Formația a luat naștere în 1990 la New York și se definește a fi „street punk band“. De-a lungul anilor trupa a editat o serie de albume, cel mai recent fiind Written In Blood în 2018.

Pe scena Marosch Stage, pe lângă cele două formații americane vor mai concerta Dirty Shirt, Luna Amară, Paddy and the Rats, Siberian Meat Grinder, Frontierer, Dead Idle, Altar, Rhemorha, Ska–nk, Drink or Die și DJ Martin Sprissler.

Pe scena Front Stage vor fi prezenți Pandora, Katara, Kratos, Kazah, Diluvian Collapse, One Night Stand, Dragoș Moldovan, Underwaves, Carousel, Left Hand Path, DJ Zoleevee și Crocodile Paradox.

Scena dedicată muzicii electronice, Cubici Stage îi va avea pe afiș pe Luca M & Just 2, Alenzex, Module, Axl, Euforik, Petit Napoleon, Clarkent b2b Cugler, Herck, Somesan, Edwardoroh, Paul Coman, Chiodan, Breazu, Bread & Butter, Rwub, Motoc, Munteanu, DJ Onetek și Spasmo.

Organizatorii evenimentului au lansat și în acest an campania “Donează, fii rock!”. Fanii #RockLaMures sunt încurajați să devină eroii pacienților care au nevoie de sânge.Astfel, toți cei care donează sânge obțin un abonament gratuit la festival în baza carnetului de donator sau adeverința eliberată, și cartea /buletinul de identitate.

Abonamentele valabile pentru cele două zile ale festivalului Rock la Mureș pot fi cumpărate online în avans, la prețul de 79 lei, până în data de 25 iunie. La fața locului, biletul pentru o zi va costa 79 lei și abonamentul pentru două zile 110 lei.

Share This