Sâmbătă, 20 februarie 2016, orele 21:00, sunteţi invitaţi la a III-a stagiune al conceptului Echoes from the Past având ca special guests trupa Ashaena!
Evenimentul va avea loc în Cluj Napoca, în Hard Club, iar concertul va fi urmat de cel mai păgân party posibil, cu Drakon (Andrei Prian) & Morrigan (Laura Petresc), pe muzică Folk/Pagan/Viking/Celtic Metal, adică trupe ca Arkona, Eluveitie, Korpiklaani, Heidevolk, Amon Amarth, Cruachan, Grai, Týr, Bucovina şi multe altele, râuri de licori şi veselie barbarică.

  • echoes-20-febIntrare: 15 lei.
  • Rezervări: 0264 – 439 359
  • Eveniment Facebook.
  • Bonus: noi concursuri cu premii, tombolă, mini-târg de articole Folk/Pagan/Fantasy
  • Purtarea ţinutelor de inspiraţie folk/pagan este încurajată!

Dacă fanii folk/pagan metal aşteptau cu sufletul la gură începerea celui de-al III-lea sezon Echoes from the Past, colectivul de organizare şi-a propus o revenire în forţă, însoţită de o creştere în anvergură a evenimentelor! Aşadar, aşteptarea nu a fost în zadar: de acum înainte, petrecerile Echoes from the Past vor începe cu concerte, iar primul dintre ele este cel al trupei Ashaena, după o lungă absenţa de pe scenă clujeană!

Ashaena a apărut în iunie 2006, la început ca proiect solo al lui Cosmin Duduc (Hultanu’), urmând ca ulterior să fie cooptaţi şi ceilalţi membri.
Primele repetiţii au avut loc după un an, urmând ca la sfârşitul lui august 2007, Ashaena să aibă primul concert la Galaţi într-o formulă care includea şi vioară. Au urmat apoi concerte la Baia Mare şi Iaşi, fără violonist. Întotdeauna Ashaena a încercat să surprindă un sunet cât mai apropiat de folclor.
Ashaena cântă metal păgân moldovenesc cu multe influenţe din tradiţia şi mitologia nativă, românească.
În februarie 2008, Ashaena a intrat în studioul Negură Music pentru a înregistra primul material oficial. Acesta se numeşte “Cei Născuţi din Pământ” şi conţine 9 piese despărţite de 9 interludii numite “vămi”, după Vămile Văzduhului regăsite în mitologia românească, un album cunoscut astăzi de majoritatea iubitorilor de folk/pagan metal românesc.
Ashaena a avut prilejul să cânte pe aceeaşi scenă cu nume mari din metalul românesc şi internaţional. Au cântat alături de Negură Bunget la Constanţa, în cadrul turneului naţional întreprins de aceştia, apoi au cântat la Baia Mare în deschidere la Arkona. Pe 29 noiembrie 2008, în cadrul festivalului Rock’n’Iaşi, Ashaena cânta în deschidere la Eluveitie şi Finntroll. Anii 2008 şi 2009 s-au tradus pentru Ashaena în multe concerte în ţară dar şi în Macedonia şi Bulgaria, unde au fost headlineri la o serie de fest-uri. În 2010 a început o perioada de “hibernare” odată cu plecarea din trupa a mai multor oameni. În acest răstimp de aproape 2 ani, până în 2012, s-au compus majoritatea pieselor de pe următorul album, “Calea”, a cărui lansare este plănuită pe luna martie 2016. În aceeaşi perioada, Hultanu a colaborat cu Arkona, înregistrând părţi de tulnic pentru albumul “Goi Rode Goi”. În 2012, Vrancu s-a alăturat trupei, urmând că, după mai mulţi basişti, să se găsească unul statornic: astfel Marius s-a alăturat trupei în 2014. În această perioadă, Ashaena a cântat alături de trupe ca Bucovina, Dordeduh sau G.O.D..

“Cântăm pentru toţi cei ce se simt izvorâţi din astă glie. Preţuim tradiţiile, folclorul şi mitologia românească şi încercăm să le facem cunoscute atât prin versurile cât şi prin sonorităţile muzicii noastre. Trebuie să fim mândri de istoria şi de strămoşii noştri. Trăim într-o acută criză de identitate naţională care se desfăşoară pe fundalul unei crize culturale. Din ce în ce mai mulţi tineri îmbrăţişează pseudo-valori de import neglijând, ignorând sau pur şi simplu neştiind de existenţa unor valori pur naţionale, simboluri mito-folclorice arhaice, chiar pre-creştine. Creştinismul nu a făcut decât să îmbrace într-o nouă haină vechile simboluri şi concepţii religioase ale celor statornici aici.” – Cosmin Duduc, Ashaena

 

Share This