CircusFTrupa Electric Tuxedo anunță lansarea oficială a primului album, “Circus”. Albumul și-a făcut debutul pe undele din România la începutul lunii august, și se poate asculta gratuit pe YouTube și Soundcloud, descărca de pe Bandcamp, urmând ca în curând să fie lansat și pe iTunes, Google Play, Spotify, și Deezer.

Electric Tuxedo a apărut în decembrie 2014. Trupa este alcătuită din trei membri: Horia Stancu, Andrei Sora și Cătălin Răzleț. Rezultatul primelor luni de muncă a fost ascultat pe scena The Garage din Londra, în cadrul festivalului de muzică românească fEast. Electric Tuxedo au cântat în deschiderea celor de la Robin and the Backstabbers și OCS.

„Curajul de a aborda mai multe stiluri nu numai pe un album, dar și pe o singură piesă, de a folosi instrumentele într-un mod atipic și de a expune ascultătorul la un nivel de energie ridicat și constant ne creează o anumită identitate în sferă muzicii rock”, spun cei de la Electric Tuxedo.

Noul album conține 5 piese.

“Chess” este piesă centrală a EP-ului. Tematică jocului de șah domină coperta, iar starea piesei domină muzical tot albumul. În esență, ritmul alert transmite sentimentul că universul te susține și inspiră în față pericolelor vieții și aseamănă întreagă viață cu un joc de șah la infinit.

“Circus” reprezintă piesă atipică a albumului. În lipsa unui refren propriu-zis, versurile prezintă dualitatea vieții de clovn, cea a omului de artă de orice fel. Dincolo de cortină, frumosul și bucuria întâlnesc urâtul și tristeţea. Acest scenariu funcţionează și ca o alegorie pentru viaţa cotidiană, în care ne creăm măşti pentru a ascunde și a face faţă problemelor de zi cu zi. Finalul instrumental reprezintă gândurile și stările de după spectacol ale clovnului, unde ritmul alert și muzică vioaie a primei părți contrastează cu tonul aproape solemn al finalului.

Electric-TuxedoCoperta albumului este realizată de artistul Victor Fota, și ilustrează atmosfera generală a EP-ului, căutând în același timp să captureze elemente cheie ale acestuia, cum ar fi titlurile pieselor (“Chess”, “Supernova”, “Failed Geometry”). Dintre toate piesele albumului imaginea coperții se asociază cel mai bine cu piesa “Chess”, atât prin elementele esențiale din imagine (tablă de șah înmulțită de patru ori, cu cele două personaje duelându-se), cât și prin senzația de ritm alert și foarte dinamic ale acestora.

Contact:
YouTube: /ElectricTuxedo
Twitter: @ElectricTuxedo
SoundCloud: /electrictuxedo
Instagram: @electrictuxedo
e-mail: electrictuxedoband@gmail.com

Share This