Pe 20 februarie 2017 Electric Tuxedo va lua parte la campania “One Day Without Us”, organizată ca urmare a Brexitului. Campania își propune să arate printr-o zi de grevă cât de importantă este contribuția economică dar şi culturală a imigranților în Regatul Unit. Participanții îşi pot arăta sprijinul și prin diverse manifestații pe întreg teritoriul țării, prin gesturi simbolice cum ar fi purtarea unor banderole, afișarea unor postere, sau prin simpla postare pe rețelele de socializare, folosind hashtagul #1DayWithoutUs.

Actiunea include și un album de muzică intitulat One Day Without Us, conținând atât piese ale unor artişti imigranți, cât şi piese ale unor artişti britanici ce susțin campania. Electric Tuxedo contribuie cu piesa “Circus”, a cărei titlu și tematică se potrivesc perfect cu situația politică generată de Brexit.

„Considerăm că imigranții aduc o contribuție esențială scenei muzicale britanice, și nu numai. Decizia de a părăsi Uniunea Europeană va avea repercusiuni serioase pentru lumea muzicală, afectându-i atât pe artiştii străini de pe teritoriul Regatului Unit cât şi pe artiştii britanici din afara țării.”

Albumul One Day Without Us poate fi ascultat gratuit în streaming sau downloadat până pe 27 februarie. Sumele strânse în urma downloadărilor vor fi folosite pentru sprijinirea campaniei și pentru a sponsoriza organizațiile de caritate ce se ocupă cu migranți și refugiați în Regatul Unit.

Albumul poate fi ascultat aici: https://onedaywithoutus. bandcamp.com/releases

Mai multe informații despre campanie: http://www.1daywithoutus.org/

 

Share This