Ethernus va concerta pentru prima data in Club Fabrica din Bucuresti, pe 27 Septembrie, pentru lansarea oficiala a materialui discografic: “Monastery Gates”.

Ethernus este o formatie de Symphonic Black Metal din Baia Mare, Romania, infiintata in 16 Ianuarie 2007. Trupa a fost fondata de catre Salagean Andrei (Vocals/Guitar – ex: Syn ze Sase Tri, Prometeum, Low Battery, Amethyst, Nord Folk), Pop Alexandru si Karin Tauber care au imbinat, dupa preferintele fiecaruia, mai multe genuri muzicale, pornind de la Folk Rock si terminand cu Black Metal.

Pe parcursul anilor, trupa a suferit numeroase schimbari, de la componenta pana la definirea stilului, adaptand diferite ideologii religioase, politeiste, etc.

In 16 septembrie 2007, Ethernus sustine primul concert, la YMCA Fest Open Air, lansand si primele piese: Horea, Knight, piese ce se regasesc pe primul material discografic (Memories from Eternity – 2011). In tot acest timp formatia a participat la festivaluri si concerte precum: Artmania Festival 2011, Ethernus & Black Morphium in Baia Mare, Rock N’Road Weekend. Pe parcursul anilor, trupa a suferit numeroase schimbari, de la componenta pana la definirea stilului, adaptand diferite ideologii religioase, etc.

In anul 2014, toboșarul Laci Ernst (ex: Halley, Anger Control, Hara) s-a reîntors in trupa, iar in 2016 Alexandra Gaeta si chitaristul Ștefan Paal (ex: FrozenTomb).

Din acest moment trupa și-a reînceput activitatea, iar in anul 2017 s-a alăturat formației basistul Dan Campean (ex: FrozenTomb).

Temele lirice abordate sunt: moartea, occultismul, mizantropia, durerea, medievalul.

“Monastery Gates”, cel de-al doilea album, se axează indeosebi pe acțiunile medievale oculte, armonie clasica, voci slavone, tente satanice, intunericul absolut, cu un sound cald, dar în același timp agresiv cu influente de Progressive/Death.

https://www.facebook.com/ETHERNUS666/

Evenimentul va avea loc in Club Fabrica, in ziua de Joi, 27 Septembrie 2018, incepand cu orele 20:00.

Invitati speciali:

KROPPEN (Death/Black – Slatina)
https://web.facebook.com/kroppen.official/

APA SIMBETII (Black – Bucuresti)
https://www.facebook.com/ApaSimbetiiRo/

MACHIAVELLIAN GOD (Melodic Death – Bucuresti)
https://www.facebook.com/MachiavellianGod/

Pret bilet: 20 lei pre-sale prin reteaua AmBilet.ro si 25 lei la intrare.
Stand de CD-uri si tricouri la acest concert.
Pe durata concertului sunt permise fotografiatul si filmatul.
Este interzis accesul cu bauturi aduse din afara clubului.

Share This