Pasarea-Rock-febSupergrupul Pasărea Rock revine cu un nou single, “Fagul și Iedera”, un cântec nou și, în același timp, vechi de când lumea, de când există dragostea pe pământ. Într-o vestimentație ethno-rock, balada “Fagul și Iedera” reia o temă tradițională, întâlnită în mitologie, dar și în marea literatură universală. O poveste de dragoste nefericită, supraomenească, îi transformă pe cei doi iubiți în două ființe care vor trăi de-a pururi îmbrățișate: un Fag și o Iederă.

Muzica semnată de  atrage și farmecă în mod firesc, de la prima audiție, iar rafinamentul componistic special îi poate provoca pe ascultători. Ovidiu Lipan Țăndărică se remarcă prin felul în care dezlănțuie și stăpânește o întreagă dantelărie de ritmuri, deopotrivă arhaice și moderne. Vocea lui Mircea Baniciu, puternică și duioasă, legată în memoria publicului de o mulțime de cântece de dragoste, explorează astăzi un teritoriu mitic și exprimă, cu un nemaiîntâlnit dramatism, ceea ce constituie, poate, cea mai frumoasă poveste de dragoste din istorie.

Sunteți invitați să îndrăgiți noul cântec și să vă împrieteniți cu muzica bună. În luna dragostei, sunteți așteptați să cântați alături de Pasărea Rock: „Fagule dragule… Iederă prietenă…”

“Am știut ce mă așteaptă îndată ce am citit acest text deosebit de frumos al lui Florin Dumitrescu, și anume o muncă îndelungată și minuțioasă prin care să ajung să-i compun muzica, la nivelul și valoarea lui. Textul m-a impresionat nu numai prin frumusețea lui, ci și pentru că tratează cu multă dăruire și rafinament subiectul dragostei neîmplinite shakespeariene într-un context folcloric care mi-a ușurat orientarea inspirativă. Recunosc că nu mi-a fost ușor, dar iată că Pasărea Rock poate prezenta primul ei cântec de dragoste, chiar dacă deocamdată e doar dragostea dintre un Fag și o Iederă.” Josef Kappl

Pasărea Rock este un proiect lansat pe piața muzicală din România în martie 2014. Muzicieni consacrați, profesioniști de școală veche, membrii fondatori nu mai au nevoie de nici o introducere. Ajunşi la vârsta maturităţii artistice, Mircea Baniciu, Josef Kappl și Ovidiu Lipan Țăndărică au înţelepciunea de a nu se rupe de trecut, ci de a căuta în experienţa comună a tinereţii puterea şi forţa de a duce mai departe o poveste care a făcut legendă, povestea trupei care i-a consacrat, Phoenix.

Mircea Baniciu este vocea inconfundabilă a folk-rock-ului românesc, Josef Kappl compozitorul celui mai titrat album rock românesc „Cantafabule”, iar Ovidiu Lipan Ţăndărică reprezintă spiritul viu şi energia grupului. Proiectul este întregit de Sorin Voinea și Nicu Patoi.

De la înființare, trupa a lansat deja șapte melodii noi, două EP-uri și un videoclip. Turneele pe care formația Pasărea Rock le-a susținut anul trecut au confirmat, la nivel naţional, succesul proiectului Baniciu, Kappl & Lipan.

Repertoriul Pasărea Rock include compozițiile originale “Praznic năprasnic”, “Călușandra”, “Pasărea Calandrinon”, “Legenda”, “Epitaf”, “Zoreaua”, piese din prima operă rock-simfonic, “Meșterul Manole”: “Pe Argeș în jos”, “Rugăciune către Domnul” și hituri binecunoscute interpretate de Mircea Baniciu: “Hanul ulciorului nesecat”, “Eșarfă în dar” etc.

Următoarele concerte Pasărea Rock:
19 februarie – Berăria Hush, Pitești
16 aprilie – Berăria H, București

Share This