False-RealityTrupa braşoveană de Melodic Death Metal False Reality, anunţă că a ajuns la un acord cu Loud Rage Music în vederea lansării mult-aşteptatului album de debut, “End of Eternity”, lansare plănuită pentru toamna acestui an. În plan mai este şi o serie de concerte pentru promovarea acestui album de debut care vine ca o încununare a lungii şi tulburatei cariere a trupei. Fani ai unor trupe precum Amorphis, Orphaned Land sau Moonspell vor gusta pe deplin propunerea False Reality, un album emoţional, atmosferic, dar în acelaşi timp intens şi abraziv, o incursiune într-o altă realitate.

Fondată în decembrie 1998, False Reality a activat în underground-ul metal românesc până în primăvara anului 2003, evoluând pe multe scene, inclusiv în cadrul unor festivaluri de profil, din care amintim Samus Rock Alive Satu Mare, Top T Buzău, Metalheart Constanţa etc. Singură apariţie discografică oficială a fost EP-ul “Tales of Eternity” lansat în anul 2002 pe platforma online www.mp3.com, în colaborare cu Sidekick Records (Norvegia). Acesta a fost de altfel şi unica concretizare a colaborării cu label-ul norvegian, care s-a desfiinţat după scurt timp.

Anul 2003 a însemnat finalul primei părţi din existenţa trupei, în urma unor probleme ce au survenit încă din anul 2002, însă nu s-a pus niciodată problema desfiinţării definitive. Au fost mai multe încercări de a ocupa locurile libere din trupă, prin sala de repetiţii perindându-se mai mulţi muzicieni, însă revenirea pe scenă a avut loc doar după o pauză de 8 ani. False Reality a susţinut primul concert în noua componenţă în primăvară lui 2011, păstrând stilul abordat în perioada anterioară de activitate – melodic death metal.

Printre apariţiile notabile ale trupei menţionăm participarea la prima ediţie a Rockstadt Extreme Fest şi concertul susţinut în compania trupei Arkona în clubul Rockstadt din Braşov.

False-Reality-2Componenţă:

Ioan Alexandru Crişan – voce
Codruţ Costea – tobe
Radu Grosu – chitară bass
Silviu Stan – chitară
Lucian Popa – chitară, voce
Vlad Amariei – clape

Discografie:

1999 – “Escape from Doom” – 1 track demo
2002 – “Tales of Eternity” – EP – www.mp3.com

www.falsereality.ro
www.facebook.com/FalseRealityBand
www.youtube.com/user/falserealityro

Share This