Trupa arădeană de pre-adolescenți Fantazia și-a lansat primul videoclip – „Labirint”, melodie la care au colaborat pentru partea de clape cu un muzician din Brazilia, Marcos Medina (Navighator / Lethal Accords):

Labirint este melodia la care am lucrat cel mai mult, dintre toate compozițiile noastre a trecut prin cele mai multe transformări. A fost ca un drum ce părea că nu mai ajunge la capăt și în care ne-am folosit toată energia pentru a transmite ce ne motivează pe noi să cântăm și cu ce pericole și greutăți ne confruntăm făcând asta la vârsta noastră. În ea prezentăm schimbările prin care am trecut de când am început să cântăm și ce înseamnă muzica rock pentru noi, bucuriile și deziluziile trăite. Știm că suntem încă la început și multe se pot schimba cu stilul pe care-l abordăm, multe se pot schimba cu noi, dar ăștia sunt anii noștri cei mai frumoși, în care mirajul scenei ne-a atras iremediabil. Credem că merită să vorbim și să cântăm despre visele noastre, pentru că altfel, dacă nu avem curajul să ni le apărăm, nimeni nu o să ne bage în seamă. Am avut norocul incredibil ca la Palatul Copiilor din Arad, unde repetăm, să fim îndrumați de Paul, un profesor extraordinar, care ne-a ajutat enorm, punând la un loc ideile componistice reușind să facă încât copilăriile noastre să sune fantaztic ;-)”.

Filmările din România au fost realizate cu resurse proprii într-o fabrică dezafectată din Arad, Teba, iar cele din Brazilia au fost făcute într-o fostă fabrică de tunuri de lângă São Paulo, regia videoclipului fiind asigurată de Arthur, solistul trupei. Pentru partea de tobe, mixare și masterizare, au fost ajutați de Sergiu Nădăban (toboșar la Blackjack / Corso ș.a.).

FantaziaFantazia s-a înființat în cadrul Palatului Copiilor din Arad în februarie 2014 și este formată din Arthur Horeanu (11 ani) – voce și clape, Andrei Jipa (14 ani) – chitară, Robert Urban (14 ani) – bass și Radu Ungur (13 ani) – tobe, îndrumați de prof. Paul Edeleni.

În prezent Fantazia lucrează cu pasiune la șlefuirea primelor compoziții originale, în afara cărora abordează melodii dintr-un spectru larg, de la rock’n roll, hard’n heavy până la power și symphonic metal, cântând cu aceeași ușurință și plăcere coveruri de Dream Theater, Iron Maiden, Ozzy, Slash, metalizând și piese de la David Guetta sau One Republic.

Anul acesta Fantazia concurează în bătălia mondială a formațiilor (Global Battle of the Bands), având programate recitaluri în semifinala GBOB ARTmania de la Sibiu și în cea de la Timișoara.

FB: https://www.facebook.com/fantazia.rockband
Youtube: https://www.youtube.com/user/fantaziaofficial

Share This