Cum ar fi să existe un festival de film în mijlocul naturii, cu o atmosferă magică, pentru care să nu trebuiască totuși să părăseși orasul? unde să nu existe nici o reclamă sau activare de brand, si unde singurele produse promovate să fie filmele în sine? unde să nu fi perchezitionat la intrare de snacks si apă? unde să nu se vândă produse la suprapret? unde să fii chiar invitat să îti aduci cosul de picnic, cu ce vrei tu? unde să poti să servesti niste popcorn, suc, bere apă, pentru care să alegi cât plăteși, dacă vrei să plătești? unde să te poti bucura de o selectie eclectică de filme noi, atent alese si compilate din mai mult de 2400 de scurtmetraje străine și româneși, multe din ele fiind proiectate pentru prima oară în tară… sau chiar în lume. unde să poti asculta sunetul filmelor si la propriul smartphone cu radio FM, pentru o experientă de-a dreptul inedită si imersivă. unde să poti sta de vorbă după terminarea proiectiei, atât cu prietenii tăi, dar si cu câtiva dintre realizatorii filmelor, la afterparty-ul cu foc urias de tabără.

Nu este vorba de vreo utopie, sectă, propagandă politică sau ONG, ci deja de a doua editie a festivalului de film independent To The Wild, un concept atipic (dar cât se poate de real) creat de regizorul Cosmin Gurău, realizat împreună cu colaboratorul si prietenul său de-o viată, actorul Stefan Nistor.

Festivalul a crescut de anul trecut, devenind international si mărindu-se ca durată de desfăsurare.

Cele două seri de film au loc în weekend, pe 24 si 25 august, publicul fiind asteptat de la orele 19:00 în ambele zile, fiind rugat să nu întârzie mai mult de orele 20:00. Totul se petrece într-un cadru natural superb – un luminis linistit înconjurat de o pădure, la marginea Bucureșiului (acces dinspre capătul Bd. Timisoara, zona CET VEST), locatie exactă bit.ly/takemetothewild. Se poate ajunge cu masina personală (există suficient loc de parcare), cu bicicleta sau cu STB până la statia „CET VEST MILITARI”, cu autobuzele 221 si 136, apoi pe jos în jur de 400m). Fiind vorba de un festival-picnic, publicul este responsabil de propriul confort, asa că se recomandă călduros loțiune anti-gângănii, pătură de picnic, perne/scaune pliabile, haine cu mânecă lungă. De asemenea, pentru o calitate audio superioară, festivalul oferă celor cu Radio FM pe smartphone posibilitatea de a asculta sunetul filmelor la casti, asemeni unui cinema drive-in.

Intrarea este liberă.

Dacă se dorește, se pot primi donatii pentru sustinerea proiectului si acoperirea costurilor, atât la eveniment cât si pe paypal.me/cosmingurau. Voluntariatul/promovarea sunt binevenite.

Link eveniment: bit.ly/tothewild2019
Pagină oficială: bit.ly/tothewildfestival
Instagram oficial: bit.ly/tothewildinsta
E-mail oficial: tothewildfestival@gmail.com

NOTĂ: In caz de conditii meteo nefavorabile, evenimentul se va reprograma, toate detaliile urrnând să fie anuntate în cel mai scurt timp posibil. To The Wild este un festival complet necomercial. Acesta nu reprezintă însă un manifest anti-capitalist, ridicând doar un semnal de alarma vizavi de excesele comercialului, omniprezent în evenimentele culturale, în detrimentul valorilor de esentă, si al experientei publicului.

Share This