SĂPTĂMÂNA VIITOARE ANUNȚĂM JURIUL și OBSERVATORII care vor fi prezenți la Finala GBOB România 2016

La fiecare etapă regională a concursului, președintele juriului (și director național la GBOB România), Richard Constantinidi, a acordat un premiu Wild Card unei formații care nu a reușit să convingă juriul și/sau publicul, dar care lui i s-a părut că ar avea potențial. Cu puțin efort, și aceste formații ar putea câștiga concursul, exemplul fiind dat anul trecut, când Hteththemeth (Brașov) a fost invitată în programul finalei la Aby Stage Bar din Râmnicu Vâlcea, unde a impresionat jurul și a devenit campioana GBOB România 2015.

Formațiile Wild Card primite în program la Rockstadt din Brașov anul acesta vor adauga la diversitatea și frumusețea spectacolului la Finala națională.

Dintre cele șase formații, patru au fost alese pe parcursul anului, iar sondajul de opinie organizat pe pagina de Facebook la GBOB România ne-a convins să dăm o șansă și ieșenilor de la BPC, care sperăm să aducă o pată de culoare în finala competiției prin infuzia unor ritmuri punk.

Celelalte patru sunt:

Blue Night Shadow (București), care a participat la două Semifinale anul acesta, fiind un trio dinamic de blues-rock.
Camera 107 (Chișinău-Satu Mare), care are în componență instrumentiști de muzică clasică activi în mai multe orchestre simfonice la București.

Două dintre formații s-au aflat la DEBUT SCENIC în momentul în care au participat la Semifinalele GBOB respective:

Sonic Distillery (Cluj-Napoca), care are un mod aparte de a combina genurile funk și blues în stil semiacustic.
Late November (Timișoara), care prezintă un rock alternativ cu riff-uri de chitară acustică și un duet de voci

Finala națională GBOB România
sâmbătă, 10 decembrie 2016
Rockstadt, Brașov

LISTA COMPLETĂ A FINALISTELOR (în ordine alfabetică) este:

Adamo Caduco (Suceava)
ALL Friends Band (Timișoara)
B.E.A.R. (Simeria)
Black Ice (Râmnicu Vâlcea)
Blue Night Shadow (București)
B.P.C. (Iași)
Camera 107 (Chișinău-Satu Mare)
Eufobia (Sofia, BG)
Funk’e Fetish (Cluj-Napoca)
Hybrid Symphony (Sighetu Marmației)
Late November (Timișoara)
Paper Magik (București)
Recursive Delusion (București)
Riot Monk (Baia Mare)
Sonic Distillery (Cluj-Napoca)
Warhanger (București)
The Wax Road (Ungheni/MD)

Câștigătorul va reprezenta România la GBOB World Final din Atena, Grecia în 2017

Hteththemeth. Cap de afiș la Finala naționala GBOB România 2016

“Global Battle of the Bands a fost un moment unic în istoria Hteththemeth. Atunci când ne-am înscris în concurs, nu ştiam foarte clar ce urmează, am luat totul pas cu pas, dar, în cele din urmă, am trăit unul dintre cele mai frumoase momente din povestea noastră. Să obţinem locul doi într-o asemenea competiţie internaţională, cu trupe atât de valoroase din toată lumea, a fost în acelaşi timp o mare onoare şi o recunoaştere a muncii şi eforturilor noastre. Am avut enorm de mult de învăţat din experienţa GBOB. Începând de la lucrurile tehnice, profesionalismul celor implicaţi, atât la nivel naţional, cât şi mondial, până la atitudinea şi respectul tuturor muzicienilor prezenţi. În plus, participarea la Finala Mondială GBOB ne-a oferit posibilitatea de a ne spune măcar o parte din poveste în faţa unor oameni la care ar fi fost foarte greu să ajungem în acest moment al drumului nostru. De asemenea, pe întreaga perioadă de la calificarea în Finala Mondială până la concursul de la Berlin, dar şi după aceea, numele Hteththemeth a fost, în măsura în care poate fi pronunţat, pe buzele foarte multor oameni. Promovarea de care am avut parte în această perioadă a fost deosebită şi ne-a ajutat foarte mult în continuarea drumului pe care am pornit.
Oricui se gândeşte să se înscrie la Global Battle of the Bands îi spunem doar atât: mergeţi cu mintea deschisă şi cu toată încrederea şi daţi tot ce aveţi mai fain din voi în acele 8 minute!”
– We are Hteththemeth!

Foto: Calin Ilea | www.calinilea.com

Foto: Calin Ilea | www.calinilea.com

Hteththemeth este una dintre cele mai enigmatice apariții pe scena metal, cu un stil unic şi fără o limită de exprimare, muzica neumană practicată de trupă sare fără timiditate de la metal cu elemente ambient și influente de black, ajungând până la blues și bossa nova. Conceptual, Hteththemeth se găsește în faţa unui peisaj plin de sentimente, unele plăcute, altele reci, unele confuze, altele depline.

Hteththemeth (Brașov) lansase recent albumul “Best Worst Case Scenario” pentru care a și pregătit un spectacol elaborat cu costumație, măști, coregrafie și efecte speciale.

Hteththemeth a evoluat profesional mult în anul de când a participat la prima semifinală GBOB, reprezentând România nu doar la Finala mondială GBOB de la Berlin, dar și la Festivalul Wacken din Germania, ulterior fiind invitată pe scenele mari de la Artmania Sibiu, Rockstadt Extreme Fest și Rock’n’Iași Indoor Festival (toate în 2016).

România s-a clasat pe locul 2 la Finala mondială GBOB 2016. Asociația Sunetul Muzicii și-a trimis primul reprezentant din România la Finala mondială GBOB în 26 mai 2016 (la SO36 / Berlin, Germania). Hteththemeth (Brașov) s-a întors acasă cu Argintul pentru România.

http://czb.ro/articol/11482/

“Fiecare etapă GBOB, pornind de la Semifinală – Finala națională – Finala mondială – ne-a adus un plus de experiență într-un mod mai mult decât remarcabil; ne-a maturizat din punct de vedere și artistic dar și logistic ca și muzicieni. Nu este destul doar să faci muzică; trebuie să știi și cum să te comporți. E un complex de lucruri care îți crește semnificativ experiența. Nu e important să câștigi, cât este să fii acolo! Este cel mai important să fii văzut…” – Lao Kreegan, solist vocal la Hteththemeth, Campioana GBOB România 2015, Vice-campioana GBOB 2016

REVISTA PRESEI

2.NOV.2016. Radio Arthis Bruxelles. Muzica Europei. ep.99. min. 23’30” – https://www.facebook.com/muzicaeuropei/app/190322544333196/
2.NOV.2016. Maximum Rock. INTERVIU Paper Magik – http://maximumrock.ro/despre-magia-muzicii-cu-paper-magik-interviu/
3.NOV.2016. Metalhead – http://www.metalhead.ro/the-kryptonite-sparks/gbob-romania-ii-trimit-pe-the-kryptonite-sparks-in-grecia-aid-136990-l-1
3.NOV.2016. The Intermission – www.theintermission.ro/the-kryptonite-sparks-canta-in-grecia-prin-gbob-romania/
3.NOV.2016. Definite Rock – http://definite.ro/the-kryptonite-sparks-canta-in-grecia-prin-gbob-romania/
8.NOV.2016. CZB.ro. BIO. Leonardo Stănoi. Head of H!T Music Channel – http://czb.ro/articol/12235/
9.NOV.2016. CZB.ro. INTERVIU Warhanger – http://czb.ro/articol/12241/
11.NOV.2016. CZB.ro. INTERVIU Late November – http://czb.ro/articol/12242/

Share This