Şase trupe vor concura la finala Muntenia din cadrul OSTRING 2017 pe 24 martie în Quantic Club. Pentru această etapă s-au calificat Between Colors, Downfall, Fallen, Pyroblast, Rrichter şi Simbolic. Biletele vor fi puse la dispoziţia publicului prin reţeaua iabilet.ro la preţul de 15 lei. Publicul este aşteptat să-şi susţină trupa favorită începând cu ora 19:30!

Juriul va fi alcătuit din persoane cu activitate relevantă în scena underground şi va puncta diferite particularităţi legate de prestaţia trupei, de la prezenţa scenică, interacţiunea cu publicul până la aspect mai tehnice.

Trupe participante:

Between Colors este o trupă de Melodic Metal modern cu influenţe simfonice, industriale, Nu şi -core. Conceptul principal din spatele proiectului şi a muzicii este combinarea a mai multor stiluri comerciale şi extreme. Trupa a fost fondată în iulie 2012 ca proiect acustic, iar componenţa actuală s-a format în primăvara anului 2013, aducând un suflu proaspăt în proiect. Between Colors şi-au lansat recent albumul de debut, “M.A.D.”.

Downfall sunt o trupă tânăra de black metal din Bucureşti. Înfiinţat în 2014, grupul a ales un sound care alternează între raw black metal şi influenţe de thrash metal. Black-erii se pregătesc să lanseze albumul de debut. În ultimul an de zile trupa s-a bucurat de o activitate live constantă şi a lansat single-ul “Angelus Mortis”.

Fallen este o trupă de heavy metal modern din Bucureşti ce a fost fondată în iarna anului 2012 la iniţiativa lui Matei (chitară ritm), care i-a adus laolaltă pe toţi membrii formaţiei după ce, împreună cu Gabi (bas) şi Soso (voce) au definitivat instrumentalul, respectiv versurile primei piese a trupei, anume “Trapped“. În 2015, trupa a înregistrat un demo.

Pyroblast este o trupă de thrash metal din Bucureşti ce a fost formată în luna iulie a anului 2014 de către actualul frontman, chitarist şi vocalist Robe Cristian şi actualul basist Petru Aldea. Trupa şi-a început activitatea la începutul anului 2016, debutând cu piesa “You got trapped” având concerte în diferite baruri bucureştene. Influenţele principale ale trupei sunt: Havok, Megadeth, Slayer, Testament şi Anthrax. Trupa a participat şi la ediţia OSTRING 2016.

Rrichter sunt o trupă formată în 2012 cu un sound atipic pentru underground-ul românesc, mai exact industrial/tanz metal. Sound-ul Rrichter este influenţat de Rammstein, Bjork, Marylin Manson, Smashing Pumpkins, Hanzel und Gretyl, Laibach. Trupa a lansat recent un videoclip pentru piesa “Pig”.

Simbolic este o trupă de heavy metal din Câmpulung Muscel, formată în 2009. Trupa a avut o activitate constantă, cântând în numeroase oraşe din ţară, dar şi în Olanda, în Eelde. În toamna lui 2015, Simbolic a luat parte la turneul aniversar de 20 ani al celor de la Trooper, cântând în câteva oraşe din România. Trupa a lansat un EP în 2014, intitulat “Where the Dark is Blind”.

OSTRING 2017 se desfăşoară în România prin 4 semifinale – Muntenia la Bucureşti (Quantic), Oltenia la Râmnicu Vâlcea (Aby Stage Bar), Banat la Timişoara (Daos Club) şi Transilvania la Cluj Napoca (Hard Club).

Ordinea trupelor pentru seara de 24 martie va fi aleasă prin intermediul site-ului random.org.

Juriul finalei OSTRING 2017 Muntenia este alcătuit din: Cristi Nedelcu (METALHEAD), Cristina Bâlbâie (RTMC), Mihai Pahonțu (SPTFM), Titus Constantinescu (Bestial), Vicenţiu Alex (Promoter).

Lista premiilor OSTRING 2017:
Slot Metalhead Meeting
Slot Rock’n Iaşi
Slot Autumn Souls of Sofia
Menţiuni: sloturi deschidere concerte

OSTRING este conceptul la care se lucrează de câţiva ani şi are ca scop depăşirea “barierei” dintre lumea metalului din Estul Europei şi cea din Vest. Aşa cum ştim, trupele din Estul Europei (cu excepţia Poloniei) cu greu reuşesc să urce pe scena festivalurilor mari occidentale sau alături de o trupă legendară şi asta nu din cauza lipsei de valoare, ci mai degrabă din cauza factorului logistic. Conceptul îşi propune ca scop de durata medie să ofere încă o cale artiştilor din est să depăşească acest impediment.

Ţinta acestei manifestări cu caracter competitiv este încurajarea profesionalismului şi promovarea trupelor underground.
Evoluţia proiectului a fost gândită gradual, în primul an pornind de la un nucleu format din câteva ţări vecine (Moldova, Ucraina, Bulgaria, România), urmând ca în ediţiile următoare conceptul OSTRING să se extindă în toată Europa şi de ce nu, pe celelalte continente.

OSTRING este o arena a metalelor. O arenă în care se pot bate zeii metalului cu eroii din panteonul undergroundului. Cei mai buni vor fi premiaţi cu un slot pe scena principală a unui festival, alături de trupe legendare. Prin poziţia pe care o au în cadrul lineup-ului, au ocazia ca în faţa lor să găsească fani care îi respectă, care au venit să-i vadă pentru că sunt cei mai buni. Vremurile bune sunt acum!

Ne-am bucura enorm să vedem o multitudine de trupe cu potenţial printre înscrişii din România. Trupe care nu au uitat plăcerea de a evolua pe scenă, trupe care nu au uitat să lupte!

Pentru regulament şi alte detalii puteţi accesa siteul www.ostring.ro.
Biletele se găsesc în format electronic pe http://www.iabilet.ro şi în reţeaua fizică iabilet.ro/reţea : Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 lângă casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX – Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Hard Rock Cafe, Berăria H, Agenţiile Perfect Tour, Magazinele Uman şi pe terminalele self-service ZebraPay din toată ţara.

Share This