Afis Flesh Rodeo 16octLa doi ani după lansarea albumului de debut, “Tellurium-128”, Flesh Rodeo revine cu un nou material discografic, EP-ul “End Of Greatness”, pe 16 octombrie, la clubul fabrica din București. Evenimentul de lansare este urmat de un mini-turneu în orașe din țară: Râmnicu Vâlcea (17 octombrie), Cluj-Napoca (20 noiembrie), Suceava (27 noiembrie) și Iași (28 noiembrie).

Single-ul “End Of Greatness”, înregistrat și masterizat de Marius Costache (Studio 148), are o durată de aproape 13 minute, fiind cea mai lungă și probabil cea mai experimentală compoziție de până acum a trupei. Compusă încă din anul 2012, piesa surprinde perioada de tranziție dintre sound-ul incipient Flesh Rodeo, concretizat prin albumul “Tellurium-128” și noile viziuni și abordări muzicale ale trupei, ce urmează a fi prezentate pe al doilea material full-length, planificat pentru lansare în 2016. Prin înregistrarea acestui single se încearcă, așadar, imortalizarea unei etape aparte în procesul evolutiv al trupei, caracterizată printr-un echilibru fragil între sonoritățile mai deschise abordate inițial și afinitățile pentru zone muzicale mult mai întunecate si complexe, ce domina perioada post-Tellurium.

Pe lângă single, materialul include și o serie de remixuri ale piesei, realizate de muzicieni autohtoni, invitati speciali pe EP – Ștefan Panea (Environments), Alexandru Daș (Valerinne, Modern Ghosts Of The Road), Vlad Enescu (Karmic Thread, Axial Lead), dar și de doi dintre membrii Flesh Rodeo, solistul Radu Ursoiu și chitaristul Alex Zamfir, prin intermediul proiectului său experimental, Decomposing Black.

“Titlul single-ului (și al EP-ului) reprezintă un termen astronomic ce se referă la pragul observat în organizarea materiei în Univers dincolo de care acesta este caracterizat de omogenitate și izotropie. Ultimele structuri detectate la scară largă sunt filamentele si super-roiurile de galaxii; dincolo de “End Of Greatness” acestea sunt randomizate si nu se agregă în alte structuri gravitaționale supraordonate” – Flesh Rodeo

Materialul este disponibil începând cu 16 octombrie 2015 atât online, cât și în ediție limitată în format fizic.

Doors open 20:00.

Biletele costa 20 de lei si se gasesc online, pe Eventbook.ro, precum si in format fizic, la locatie, in seara evenimentului.

Facebook event: http://on.fb.me/1Lsdw9n

Share This