MediaPro Music Digital Distribution a lansat single-ul “Garoafa rosie”, rezultatul noii colaborari dintre proiectul RESITA ROCKS si solistul si chitaristul trupei CELELALTE CUVINTE, Calin Pop. Piesa este disponibila de astazi pe platformele de streaming si download la adresa de mai jos:

https://UMRDD.lnk.to/GaroafaRosie

La fel ca si in cazul primei lor colaborari (“Povestea soaptelor”), si aceasta piesa a fost interpretata in original de grupul resitean TRANSROCK, infiintat in 1983 de Calin Pop (voce, chitara), Remus Spiridon (chitara), Adrian Cazacu (bass) si Sorin Chirculescu (tobe).

Calin Pop: “Pe vremea cand locuiam in Resita, aveam un volum de poezii de mai multi autori, printre care era si Mihai Beniuc, pe ale carui versuri compusesem deja in 1980 piesa  “Vocala”, ajunsa in repertoriul CELELALTE CUVINTE de-abia in 2008, pe albumul “Stem”. Mi-a atras atentia poezia “Despartire de o garoafa rosie”, care mi-a placut atat de mult, incat am compus muzica si linia melodica dupa text (de-obicei se compune invers, mai intai muzica si melodia, si apoi textul). Versurile mi-au transmis o stare aparte, stare care m-a inspirat sa creez aceasta sensibila piesa, precum petalele insangerate de durerea pribegiei. “Garoafa rosie” este o petala a sufletului meu”.

Proiectul RESITA ROCKS a fost infiintat in anul 2016 de catre muzicienii Toni Dijmarescu, Adrian Nitulescu si Flavius Suciu, ce si-au propus sa promoveze trupele rock din Banatul Montan.

Cei trei locuiesc in tari diferite (Romania, Spania si Germania), iar inregistrarile sunt efectuate separat, fiind apoi mixate si masterizate de Flavius Suciu in studioul DadiuStudio, aflat in localitatea spaniola Alcossebre.

Grafica este realizata de artistul Radu Damian, cunoscut printre altele pentru colaborarile sale cu trupele GOODBYE TO GRAVITY pe albumul “Mantras Of War” sau BUCIUM pe albumul “Miorita”.

Resita Rocks pe Facebook: www.facebook.com/ResitaRocks
Playlist Spotify: https://bit.ly/ResitaRocks

Contact U Rock / Universal Music Romania:
urock@umusic.ro
www.facebook.com/uRockmusicpage
www.facebook.com/umusicro
www.umusic.ro

Share This