„Acolo unde domneşte întunericul,
încolţeşte «păcatul».
Vinovatul nu e cel ce «păcătuieşte», ci acela care-l ţine în întuneric”, Victor Hugo, „Mizerabilii”

Nu lăsa teama sau societatea să-ţi întunece perspectivele.

Piesa și videoclipul „See the Sun” vorbesc la nivel simbolic despre lupta fiecăruia dintre noi de a depăși limitele pe care societatea și mediul în care trăim tind să ni le traseze pentru a ne ține în întuneric.

Este despre „that extra mile”. Despre frica de a păși mai încolo și de a evolua dincolo de zona de confort. Este despre dorința de autodepășire și despre lupta pentru a realiza ceva, ilustrate metaforic prin interpretarea actorului Paul Cimpoieru și a membrilor trupei.

Filmările au fost realizate la începutul acestui an, în perioada ianuarie-februarie, iar melodia a fost mixată de Adrian Despot și masterizată în Statele Unite ale Americii, la Mastervargas – Professional Audio Mastering.

Videoclipul oficial poate fi urmărit aici:

Materialul video a fost lansat în cadrul emisiunii „Alternative Hour” cu Hefe, de pe canalul Music Channel.

Credite:
Regie: Gray Matters | Andrei Lupu | Alexandra Popescu
Editare video: Sabina Aur
Filmare: Andrei Lupu
First assistant: Catalin Cazacu
Interpretare: Paul Cimpoieru
Lights & Grip: Adrian Maranca
Styling: Mihai Bancila
Make-up: Andreea Hondru
Fotografie de platou: Bogdan Catargiu | Gicu Boboc
Mix: Adrian Despot
Master: Mastervargas – Professional Audio Mastering

Gray Matters este trupa care a reprezentat România anul trecut la Sziget Festival, unul dintre cele mai longevive și cunoscute evenimente internaționale de muzică, în urma câștigării finalei pe România a competiției Sziget Talent (YOUROPEN Talent Contest – eveniment cu tradiție derulat în 16 țări din Europa).

Gray Matters e îmbinarea a 4 materii gri, fiecare cu un stil și un caracter propriu, care se încăpățânează să aducă mereu ceva nou pe scenă, în sala de repetiții sau în studio.

Muzica lor poate fi definită ca o căutare permanentă de modalități de expresie a stărilor de spirit prin muzică. Motiv pentru care, rezultatul final e mereu în schimbare, mereu definit printr-o altă îmbinare a dozajelor fine de sunete, ca pe o paletă cromatică muzicală care acoperă un spectru larg de elemente sonore și de emoții. Altfel spus, Gray Matters reunește pe aceeași pânză 4 „materii” care își aduc împreună influențele și personalitățile pentru a demonstra că nu doar albul și negrul sunt relevante, ci și toate nuanțele de gri care fac puntea între două extreme: muzica electronică și cea rock.

Trupa, care pregătește în prezent primul EP, a luat naștere la începutul anului 2014, când toți cei 4 membrii, Laura (voce), Cătă (tobe), Mihai (bass) și Babu (chitara, synth/ sample) au început să lucreze împreună la sound-ul ce poate fi definit ca electro-alternative rock, o îmbinare inedită de electronic rock cu împletituri de alternative şi metale.

Mai multe piese si filmări live Gray Matters pot fi văzute aici:
https://www.youtube.com/channel/UC2d-rFypvASj6Sy7wdFkjgw

Pagina oficială de Facebook: https://www.facebook.com/graymattersband/
Pagina oficială Bandcamp: https://graymatters.bandcamp.com/

Share This