Vineri, 26 februarie 2016, ora 20.00
Bucureşti, Arenele Romane (cort încălzit)
Str. Cuţitul de Argint nr. 3, Parcul Carol

2016 este anul în care Grimus sărbătoreşte zece ani de carieră.
În 2006 a început povestea trupei din Cluj, o istorie ce i-a purtat pe cei şase membri prin locuri care mai de care mai neaşteptate, întâmplări artistice cu final neprevăzut şi incursiuni creative. Rezultatele au fost, printre altele, trei albume (“Panikon”, “Egretta” şi “Emergence”), participări la festivaluri internaţionale precum Sziget (Ungaria), EXIT (Serbia), Rock for People (Cehia), Eurosonic (Olanda), Arezzo Wave (Italia), Waves Viena (Austria) sau Saraang (India), dar şi concerte în deschiderea unor trupe ca Red Hot Chili Peppers, Placebo, Hurts, Deep Purple sau Roxette.
Zece ani mai târziu, Grimus îşi spune povestea şi live, aceasta urmând a fi sărbătorită printr-un concert aniversar ce va avea loc la Arenele Romane din Bucureşti, în cort încălzit, pe 26 februarie.

grimus-10ani-feb

Cei şase clujeni (Vali, Bogdan, Cristi, Lehel, Tamas şi Titus) vor avea alături artişti şi trupe prietene cu care au împărţit scena de-a lungul celor zece ani de istorie Grimus, printre care byron, Les Elephants Bizarres, The Mono Jacks, Toulouse Lautrec, dar şi foşti membri din vremurile de început ale formaţiei.

Despre ceea ce înseamnă Grimus după zece ani de poveste indie-rock, principalul compozitor al trupei, Vali Răucă declara: “Zece ani de Grimus înseamnă un ocean de amintiri, milioane de kilometri de drum, sute de mii de terawati de curent electric, şase bătăi de inimi sincronizate în timpul tonelor de playlisturi parcurse, o pădure de beţe de tobe rupte, un fir care înconjoară pământul din sârmă de corzi de chitară schimbate, câţiva ani de nopţi nedormite, un zgârie-nori de camere de hotel diferite, prieteni cam cât demografia Indiei, o bătaie cu extinctoare, o ţuică fiartă cu Salman Rushdie, o poveste cu macaci, două continente, zeci de mii de metri altitudine, dar şi picioarele pe pământ. Sunt zece ani care au zburat cu o viteză mai mare decât cea a vânturilor de pe Saturn!”.

Pentru că în toamna lui 2015 trupa a decis că începutul lui 2016 va aduce acest concert aniversar, Grimus a creat şi un cadou muzical, un şir de piese în limba română, dedicate fanilor care le-au fost alături în aceşti zece ani de incursiune artistică. La sfârşitul anului trecut clujenii au lansat piesa “Ultima oară”, iar acum a venit momentul să ofere încă un cadou publicului: “Vom lupta” este noul single Grimus, lansat în această săptămâna, pe care cei ce îi vor însoţi la Arenele Romane vor avea ocazia să îl asculte live.

Despre “Vom lupta”, Vali spune: “”Vom lupta” a fost scrisă într-un decor rustic, într-o perioadă în care ne-am refugiat la munte pentru a compune piese şi a descompune tensiuni. A ieşit ascuţită ca stâncile, repetitivă ca acele de pin şi mocnind de violenţa a şase călători care au ales să piardă cărarea pentru a regăsi puterea grupului. E despre adrenalină, inconştienţă, conflict, exaltare, victime şi nou-născuţi. E despre Grimus.”

Facebook Grimus: https://www.facebook.com/grimusworld
Pagină eveniment: https://www.facebook.com/events/569259256573794/

Pentru concertul aniversar se pun în vânzare un număr de 1000 bilete la următoarele preţuri:
– 30 lei (pentru biletele achiziţionate în avans)
– 40 lei (pentru cele achiziţionate la intrare, în funcţie de numărul biletelor disponibile)
– 25 bilete VIP la preţul de 100 lei. Biletele VIP includ următoarele: meet & greet cu formaţia, poză şi autografe precum şi alte surprize ce vor fi anunţate în perioada următoare

Biletele sunt disponibile în reţeaua Eventim.ro (Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Cărtureşti, Humanitas) şi online (print at home – bilete pe care le printaţi dvs, sau le prezentaţi direct pe telefon) pe www.AmBilet.ro.

Share This