La 4 ani de la anteriorul album, “Emergence”, Grimus revine cu materialul “Unmanageable Species”. Compus și înregistrat integral în Germania, în august 2017, “Unmanageable Species” conține 9 piese, toate în limba engleză,  produse de Jan Kerscher.

Despre material, Vali Răucă declară: “Unmanageable Species a fost înregistrat în Nürnberg, mixat în Berlin și masterizat în Hamburg. Colaborarea cu producătorul Jan Kerscher și perioada de aproape o lună petrecută în studioul său îndepărtat din Bavaria ne-au izolat de orice sistem al cărui motor al progresului este neliniștea. Procesul creativ a fost intens și ne-a interconectat până la punctul în care contactul cu lumea exterioară ne transformă, prin contrast, în sălbăticiuni. Dedicăm acest album tuturor celor care își păstrează coloana vertebrală, într-o țară cu un sistem de valori mult prea debusolat pentru ca acest aspect să mai fie considerat un merit.”

Pentru că fiecare dintre piese a luat viață printr-un proces unic, într-un mod care a însemnat o premieră și pentru Grimus, trupa a decis să exprime vizual cele nouă povești prin mâna creativă a lui Dan-Raul Pintea, pictor clujean care s-a ocupat de artwork-ul albumului, transpunând fiecare piesă într-o pictură unicat.

Albumul “Unmanageable Species” se va lansa pe 23 februarie, printr-un concert ce va avea loc în Fratelli Studio din București, începând cu ora 21:00. Alături de Grimus, pe scenă vor mai fi trupele Like Lovers (Germania) și Fine, It’s Pink, dar și Doru Trăscău (The Mono Jacks), George Gadei (Travka) și Alexandra Ungureanu.

Bilete se vor pune în vânzare pe 26 ianaurie, și vor putea fi achiziționate de pe  www.grimus.romyticket.ro,   www.blt.ro la prețul de 40 de lei, până pe 4 februarie. Din 5 februarie, aceste vor costa 50 de lei, iar la intrare, în seara spectacolului, în limita disponibilității, biletele vor putea fi cumpărate cu 60 de lei.

Primul single de pe albumul “Unmanageable Species”, “Carelessly” a fost lansat pe 22 ianuarie și este disponibil aici: https://UMR.lnk.to/ Carelessly.

Share This