harlequin jackÎn cadrul unui concert desfăşurat la Carol 53, Harlequin_Jack a lansat videoclipul “Royal Flush”, al treilea single de pe albumul lansat în noiembrie 2014, “Murder Party”. Un album ce adună la un loc mai multe curente din rock, precum post-punk, rock’n’roll, dark cabaret sau grunge.

“Royal Flush” este o piesă despre zombificarea pe care jocurile de noroc, la fel ca celelalte vicii, o pot atrage după sine. Ca oricare altă dependenţă, dependenţa de poker îl face pe vicios să uite de lume şi să se piardă de sine, îl acaparează şi îl depersonalizează, iar în final ajunge să pună stăpânire pe el, transformându-l într-un zombie – spune Narcis.

Cum a luat naştere trupa? Povesteşte tot Narcis:

Ideea de Harlequin_Jack a pornit încă din perioada în care exista trupa Eloize. Erau niște piese care pluteau pe undeva pe la mine prin cap, dar care nu prea se potriveau cu restul playlist-ului din acea vreme. După destrămarea trupei, am zis să încerc a le testa în diverse situații. În primă fază am cântat singur cu beatbox, loop-station și chitară, după care l-am contactat pe Claudiu și am încercat să le cântăm în doi, pe principiul White Stripes/Black Keys/Royal Blood. A mers și așa o perioadă (eram și mai hardcore pe atunci) până când am zis că ar fi nevoie de mai mulți oameni. Alex a fost primul sunat pentru a lua inițiativa de synth-master și ulterior Lazăr s-a alăturat cauzei, contribuind cu bas și backing vocals.

Trupa Harlequin_Jack e alcătuită din:

  • Narcis Axinte (Jack) – voce, chitară, versuri, aranjamente
  • Alex Doppelgänger – keyboards, synths
  • Claudiu Țîrcovnicu – tobe
  • Lazăr Enescu – bass
Share This