Sâmbătă, 4 Martie 2017, cu începere de la ora 20:00, Hard Club Cluj-Napoca va găzdui un interesant concert, oferit de trupele Harmasar (Chişinău) şi Riot Monk (Baia Mare). Biletele vor costa 15 lei şi se pot procura doar de la intrare. Harmasar vor concerta între orele 21:00 şi 22:00, urmaţi de Riot Monk – cel puţin o oră.

Riot Monk este un grup băimărean adept al sonorităţilor grunge / stoner / alternative rock. Fondat în anul 2014, grupul are ca influenţe principale scena de grunge din Seattle (cele mai rafinate exponente ale acesteia fiind: Nirvana, Pearl Jam, Alice In Chains, Soundgarden sau Mudhoney), dar şi grupuri considerate mai “melodice”, precum Pantera, Down, Metallica, Crowbar sau Godsmack. Printre cele mai importante festivaluri autohtone la care grupul băimărean a participat, se numără: “Posada Rock“, “Focus Festival“, “Plopstock” sau “Dust Riders Moto Fest”. Printre cele mai importante realizări în materie de premii, se numără locul 2 obţinut la Finala Naţională GBOB România 2016 şi locul 2 la Jaxx Rock Battle 2015. Ca urmare a obţinerii locului al 2-lea la Finala Naţională GBOB România 2016, Riot Monk va participa la ediţia din acest an a festivalului Măgura Wave. Până în acest moment, Riot Monk au lansat un single intitulat “This Tune” şi un E.P. intitulat “1EP“, iar concertul de la Cluj-Napoca marchează lansarea compilaţiei “Rock Pe Pâine 3”, pe care Riot Monk figurează cu 2 piese.

Riot Monk s-au format din dorinţa de a exprima pasiunea pentru muzică şi de a readuce în spotlight sound-ul rough al metalului alternativ într-o lumină nouă şi fresh.
Influenţele grupului se regăsesc în genurile cu care au crescut membri acestuia, metal, grunge, groove, care au fost prelucrate într-un sound nou, dar care îşi păstrează rădăcinile. Experienţa muzicală a fiecărui membru în diferite trupe din trecut a ajutat grupul să se închege şi a determinat construirea unui drum comun – drumul Riot Monk.

În 2015, grupul a susţinut numeroase concerte în cluburi din Baia Mare (Route66, Rock’n Road, Logout), Satu Mare (Lokomotiv), Oradea (Abyss), Cluj-Napoca (Jaxx Pub, Flying Circus Pub), dar şi î«n Ungaria, la Debrecen (Kaptar Klub).

Harmasar este un grup moldovenesc de folk pagan metal, format la Chişinău în 2013. Până în prezent, a concertat în România, Bulgaria şi, desigur, Republica Moldova, inclusiv pe scena unor festivaluri cu nume: “Rock’N’Iaşi Outdoor 2016“, “Maris Fest 2016“, “Folk & Metal Fest III Bucureşti” sau “Rock’N’Haret Chişinău“. Printre influenţele trupei, se numără Korpiklaani, Finntroll, Eluveitie, Arkona, Amon Amarth sau Bucovina. Ca orice trupă de folk metal, Harmasar are influenţe istorice, mitologice şi de cultură populară. La sfârşitul anului 2016, grupul a lansat primul album full-length, intitulat “Din Pământ“.

Share This