Adam Markó, Flavius Hosu, Chris Olsman

rockstadt-drumstage-15augProiectul DrumStage, demarat şi organizat de NoCity Studio în colaborare cu X-Lab Solutions, va fi prezent la Rockstadt Extreme Fest în cea mai complexă formulă de până acum. Aflat la a patra ediţie, DrumStage are un format dinamic, centrat pe conceptul de “drum battle”, alături de recitaluri, workshopuri, concursuri, discuţii despre echipamente în live/studio şi nu în ultimul rând “meet and greet”.

ADAM MARKÓ

Născut la 26.01.1982 în Budapesta, Adam Marko este un artist internaţional şi endorser al cinelelor Meinl şi tobe Natal, clinician, educator, interpret, producător. Adam este toboşarul şi motorul trupei modern instrumentale Special Providence, care a devenit una dintre cele mai cunoscute şi apreciate cvartete de jazz-metal din scena progressive europeană prin stilul lor virtuos, dar în acelaşi timp uşor digerabil. În afară de propria trupa, el este unul dintre cei mai buni toboşari din Ungaria în măsură să abordeze diverse stiluri: hip-hop, pop, rock şi metal. Diversitatea şi individualismul muzical reprezintă punctele cheie ale stilului şi muzicii sale.

Adam a crescut într-o familie de muzicieni iar la vârsta de 4 ani a început să cânte la tobe. A absolvit la Kőbánya Music Studio, care este una dintre cele mai mari universităţi de muzică de jazz/rock din Ungaria, unde s-a format şi trupa Special Providence.

Punând muzica că o prioritate în faţa individualismului virtuos trupa poate reprezenta un stil unic de muzică fiind un mix între jazz modern progressive rock metal şi electronic sub o nouă lumină. Cu peste opt ani de activitate şi trei albume la activ, Special Providence au cântat în întreagă lume şi s-au bucurat de un prim loc în topul progresiv American Gagliarchives.

Adam are o experienţă de 15 ani în predarea lecţiilor de tobe şi a înregistrat şi cântat cu trupe de pop, rock, metal şi jazz, experimental şi progresiv. De-a lungul carierei a cântat în următoarele ţări: Japonia, Anglia, Germania, Suedia, Olanda, Danemarca, Austria, Belgia, Ungaria, Franţa, Guineea Franceză, Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Turcia, România, Serbia, Ucraina, Bulgaria, Grecia şi Italia.

FLAVIUS HOSU

Flavius şi-a început activitatea artistică de la vârsta de 4 ani, timp în care a avut numeroase spectacole şi apariţii tv atât în ţară cât şi în străinătate. A obţinut foarte multe premii, însă unul foarte important a fost un trofeu obţinut la Chişinău în urmă cu 6 ani unde a fost declarat ”copilul anului”.

Spectacole în Moscova la Festivalul Vladimir Spivakov, apoi în Ruse, Burgas, Plevna (Bulgaria), Salon de Provence (Franţa), Frankfurt (Germania), Chişinău (R.Moldova). În ţară a fost invitat la peste 100 de spectacole, printre care unele foarte importante, cum ar fi: Festivalul de Blues de la Sighişoara, Festivalul de Jazz de la Gărâna, Festivalul de Rock Artmania din Sibiu, Festivalul Imagine România tot în Sibiu, a deschis Festivalul Calatis în urmă cu 4 ani şi în 2 ani consecutiv la Festivalul Drums Vision.

Poate interpreta orice gen muzical începând de la blues, jazz, însă cel mai mult îi place stilul rock. Datorită faptului că îi place rock-ul şi merge foarte mult spre improvizaţie şi creaţie, are un proiect, numit Drums Symphony în care la baza este muzică simfonică adaptată la stilul rock. Toboşarii preferaţi după care s-a inspirat de-a lungul timpului au fost Dave Weckl, Stevie Smith, Tony Royster jr, MikeTerrana, Mike Portnoy. În prezent este toboşarul trupelor Phoenix, Phenomenon şi Quantiq.

CHRIS OLSMAN

De origine olandeză, trăieşte în România de 3 ani. A studiat Conservatorul în Amsterdam şi a absolvit secţiunea pop/rock. A cântat şi înregistrat cu câţiva artişti din Olanda, cum ar fi Trees of Life, Ear to the Ground, Gram. A avut turnee în câteva ţări: India, United Kingdom, USA, Olanda, România.

Momentan cânta în trupa The Amsterdams şi în alte proiecte muzicale.

Cei opt toboşari deja anunţaţi în line-up: Andrei Ilie (Days of Confusion), Sergio Ponti (DorDeDuh), Adrian Tăbăcaru (Taine), Teodor Ciobanu (Electric Fence), Alex Muşat (Awake), Teo Popp (Dark Fusion), Răzvan Ristea (Luna Amară), Tarocco Alex (Krepuskul).

Share This