Infected Rain este indiscutabil o trupă în general foarte îndrăgită în România. Trupa din Chișinău este una dintre cele mai de renume female fronted band-uri din noul val de nu-metal din Europa, împărțind, de-a lungul timpului, scena cu trupe precum Dimmu Borgir sau Motley Crue. Întocmai de aceea, trupa a ales să încheie actualul turneu european prin 5 concerte care vor avea loc în Rom/nia, după vizite în Bulgaria, Bosnia & Herțegovina, Slovenia, Italia, Elveția, Austria, Germania, Franța, Spania și Cehia, astfel:
 
12 Noiembrie 2017, Oldies Pub Sibiu
14 Noiembrie 2017, Club Flex Arad
17 Noiembrie 2017, 31 Motor’s Pub Suceava
 
Prin click pe lista de mai sus, puteți afla detalii despre primele concerte din această serie.
 
O combinație de voce feminină și riff-uri dure a creat stilul individual, personalizat șI chiar inconfundabil în lume al grupului basarabean Infected Rain. Trupa a fost formată în anul 2008 și și-a făcut prima apariție pe scenă în data de 3 August 2008, în deschiderea unui concert Slayer. La sfârșitul aceleiași luni, Infected Rain a înregistrat primul CD demo, care a constat din trei melodii: “With Me“, “Parasite” și “No Idols“. În următorii 2 ani, formația a apărut în mai multe concerte în Republica Moldova, România și Ucraina. Infected Rain a ocupat locul 1 la Big Up! Urban Fest în anul 2009 și a continuat fluxul performanțelor sale de succes la Forest Kap, în anii 2010 și 2011. În vara anului 2009, formația a lansat EP-ul de debut, care a inclus șase piese: “Judgemental Trap“, “Panika“, “No More“, “Escape“, “Go Away” și “Homeless“. Primul videoclip Infected Rain a fost pentru piesa “Judgemental Trap” și a fost filmat în iarna anului următor. În data de 25 Noiembrie 2011, a fost lansat primul album de studio al trupei, intitulat “Asylum“. Pentru promovarea acestui album, formația a întreprins un turneu în România. În Ianuarie 2012, trupa a lansat al doilea videoclip, pentru melodia “The Bottom of the Bottle” și, la scurt timp după aceea, a concertat la Metal Special Fest ca headliner. În iunie, formația a concertat la la OST Fest 2012, în București, pe aceeași scenă cu Dimmu Borgir și Motley Crue. La scurt timp după aceea, a lansat un nou videoclip pentru melodia “Me Against You“, colaborând cu Moldova Extreme Moto Cross. Apoi, în data de 8 Martie 2013, a ieșit un videoclip pentru piesa “The Only Stop“. În toamna anului 2013, trupa a vizitat România, Rusia, Ucraina și Bulgaria, acesta fiind primul turneu extins al trupei. În data de 15 Mai 2014, trupa a lansat al doilea album, numit “Embrace Eternity“. Ulterior, în lunile Septembrie și Octombrie, trupa a întreprins cel mai mare turneu european al său de până atunci, ocazie cu care a vizitat 12 țări. În luna Ianuarie 2015, trupa a lansat încă 2 videoclipuri muzicale pentru albumul “Embrace Eternity“. În același timp, trupa nu a încetat niciodată să concerteze în noi țări, deschizându-și, treptat-treptat, porțile către festivaluri mari dinn Europa. Anul 2016 a început cu lansarea noului videoclip muzical pentru piesa “Serendipity“, care a dat naștere unei noi epoci mai grele pentru trupa Infected Rain. “Serendipity” și alte 3 single-uri pe care trupa le-a lansat la începutul anului 2017 fac parte din cel de-al treilea album de studio al trupei, numit “86“, care a fost lansat pe 20 Aprilie 2017.
 
Trupa este alcătuită din cinci membri: două chitare, vocal, bas și tobe feminine, combinația tuturor preferințelor muzicale ale membrilor întotdeauna lasă loc pentru dezvoltare și crearea unui stil nou.
 
Componenta trupei este următoarea:
Elena Kataraga (Lena Scissorhands): voce
Vladimir Babich: chitară bass
Sergey Babich: chitară
VadimVidickBurning: chitară
EvgenyEugeneVolutsa: tobe 
Share This