Când spui Timișoara, nu are cum ca primul tău gând să nu fie Implant Pentru Refuz. Evoluția acestui  gând e simplă și decurge cam așa. E week-end, e seară, Sâmbătă seară, așadar ești undeva la mijlocul celor 3 sfinte zile pe care le așteptăm cu toții încă de Duminică noapte. Începi să analizezi ce ai putea să faci cu câteva ore din seara ta, pe care, bineînțeles, nu vrei să le aloci somnului. Așadar, îi urezi binevenit unei noi obsesii care sună cam așa în mintea ta: “trebuie să îi văd pe cei de la IPR”. Ideea urmează să fie pusă în aplicare, astfel, ne îndreptăm spre locul cu pricina.

Cine au fost complicii care au organizat un show incendiar? Ei bine, cei de la Escape Venue.

Odată ajunși în fața localului, ce poți să aștepți mai mult, decat să intri? Doar o ușă ne desparte de o trupă binecunoscută din Banat. Cum ne-au așteptat cei de la Escape? Cu o gamă variată de alcool, oameni primitori, un spațiu pe dimensiunea publicului celor de la Implant Pentru Refuz și niște lumini care sigur te fac să te gândești dacă nu cumva ai rămas acasă și, dormind, ai început să visezi ceva mult prea frumos, care depășește monotonia de zi cu zi.

Ne uităm la ceas, nerăbdători să înceapă prima formație, iar, odată cu ea, putem să întoarcem clespsidra și nisipul din ea, ușor-ușor, începe să curgă în favoarea celor de la Implant Pentru Refuz.

Pe scenă își fac apariția niște adolescenți, noi ce-i drept pentru mine, fiind pentru prima dată cand ii aud. ALL Friends Band e formația juvenilă care m-a impresionat printr-o prestație suprinzător de bună. “Esențele tari se țin în sticluțe mici” cred că ar fi descrierea perfectă pentru ei. Potențialul lor nu trebuie să îl cauți prea mult, acesta se observă din prima notă muzicală pe care o căntă. Cu siguranță acești tineri vor da un alt aer inspirațional rock-ului în decursul timpului.

Am avut 15 minute de pauză dupa show-ul celor de la ALL Friends Band să ne pregătim pentru mult așteptații Implant Pentru Refuz.

Cum altfel ar fi putut începe seara, dacă nu prin proiectarea noul videoclip si single ”Cer-Pământ”? Iar ce dovadă mai bună am vrea de la cei de lmplant Pentru Refuz că nici ei nu se mai satură de noul videoclip, când au coborât de pe scenă și au stat lângă noi, preț de aprope 6 minute, să ne uităm la clip, așa, ca o mare familie? Un moment frumos, de calmitate, care nu preconiza decât o furtună. O furtună creată de cea mai cunoscută trupă din România de hardcore, o trupă care a dat timp de aproape 2 ore fanilor ce a fost mai bun din ea, o trupă care a cântat la ea acasă și care, acolo pe scenă, ne-a adus aminte și nouă că “nicăieri nu e mai bine ca acasă”.

Auzi “Sidef” sau “Mental” interpretate parcă din inima corzilor vocale ale baieților și fară să vrei, pe neașteptate te curpinde un fior rece, ce începe de undeva de pe spate și se răspândește cu o viteză neimaginabilă în tot corpul, punâdu-ți în mișcare fiecare celulă care dormea, capabilă să fie excitată de fiecare vibrație a muzicii create de cei de la Implant Pentru Refuz. Odată cu asta, ne luăm adio de la stat și îmbrățișăm latura rock-ului care te face să te miști, iar cu siguranță headbanging-ul și moshpit-ul fanilor a demonstrat că fiecare dintre noi a fost cuprins de vibe-ul oferit de cei de la Implant Pentru Refuz, care e mult prea greu de descris în cuvinte.

În momentele de respiro, am descoperit că Vita poate foarte bine să îl înlocuiască pe Adrian Despot în înterpretarea piesei “Între-deschis“, fără să lase la iveală o ezitare, nici măcar pentru o secundă, cu siguranță depășind așteptările fanilor.

Minutele treceau, noi toți simțeam că finalul se apropie, dar ne înșelam, singurul care se apropia era soarele dimineții, un ”Soare Deschis” ieșit de undeva din mintea noastră ascunsă printre ”Nori De Gând”.

Ceasul era trecut de miezul nopții, când într-un final, inevitabilul s-a produs, iar, după aprope 2 ore de muzică, de desprindere din cotidian, în care ne-au fost puse aripi să putem ajunge la Cer și să ne întoarcem pe Pământ, cu o singură piesă pe fundal ”Cer–Pământ”, concertul ajunsese la final.

A fost o seară memorabilă, care va fi greu de uitat mai ales că a decurs conform așteptărilor mele și cu siguranță va fi în topul celor mai bune concerte de rock românesc la care am asistat.

Țineți-o tot așa, băieți!

P.S.: în zilele următoare, veți putea urmări la noi pe site și o galerie foto de la acest concert.

Autor: Miha Șoica

Share This