Invader-marÎn 26 martie 2016 a avut loc finala naţională OSTRING în Bucureşti, în Quantic Pub2.

Finaliştii au fost:
ADASTIA (Craiova, Symphonic Power Metal)
DEATHRATTLE (Bucureşti, Speed Thrash Metal)
ETERNAL FIRE (Bucureşti, Melodic Black Metal)
INVADER (Lupeni, Melodic Death Metal)
MALPRAXIS (Cluj Napoca, Brutal Death Metal)
UNKNOWN SCAR (Satu Mare, Modern Metalcore)

INVADER a ieşit pe locul 1 şi va reprezenta România la OSTRING în Finala Internaţională, pe 23 aprilie în Hard Club Cluj.

Ostring este conceptul la care se lucrează de câţiva ani şi are ca scop depăşirea “barierei” între lumea metalului din Estul Europei şi cea din Vest. Aşa cum ştim, trupele din Estul Europei (cu excepţia Poloniei) cu greu reuşesc să ajungă pe scenele mari ale festivalurilor şi nu din cauza lipsei de valoare ci mai degrabă din cauza factorului logistic. Conceptul îşi propune ca scop de durata medie să ofere încă o cale artiştilor din est să depăşească acest impediment.
Ţinta acestei manifestări cu caracter competitiv este încurajarea profesionalismului şi promovarea trupelor underground.
Ostring îşi doreşte să fie un spaţiu identitar al genului de muzică rock/metal din Estul Europei, menit să stabilească punţi culturale, să stimuleze profesionalismul artiştilor şi spiritul concurenţial specific industriilor creative.
Evoluţia proiectului a fost gândită gradual, în primul an pornind de la un nucleu format din câteva ţări vecine (Moldova, Ucraina, Bulgaria), urmând ca ediţiile următoare conceptul Ostring să se extindă în Rusia şi Polonia, ţări cu care s-au stabilit deja parteneriate, iar mai târziu, în toate ţările Est-Europene.
Ostring este o arenă a metalelor. O arenă în care se pot bate zeii metalului cu eroii din panteonul undergroundului. Cei mai buni vor fi premiaţi cu un slot pe scena principala a festivalului Metalhead, alături de trupe legendare. Prin poziţia pe care o au în cadrul lineup-ului, au ocazia ca în faţă lor să găsească fani care îi respectă, care au venit să-i vadă pentru că sunt cei mai buni. Vremurile bune sunt acum!
Marele Premiu al concursului Ostring constă într-un slot la Metalhead Meeting şi va fi oferit câştigătorului din Finala Internaţională.
Locurile 2 şi 3 vor fi premiate cu un slot la Festivalul Revolution, booking pentru un turneu şi alte beneficii care se vor anunţa pe parcursul desfăşurării concursului.

Share This