În această seară, Jinjer vor da startul unui nou turneu european cu un concert care va fi găzduit în Cluj-Napoca de The Shelter. Bilete, la preţul de 20 de lei + eventuale comisioane, se pot achiziţiona astfel:

-online: https://eventbook.ro/music/bilete-jinjer-gray-matters-live-the-shelter-3-martie-2017
-Librăria Humanitas Cluj (Str. Universităţii nr. 4)
-Cinema Florin Piersic

În limita disponibilităţii, acestea se vor putea găsi şi la intrare, la acelaşi preţ. Clubul se va deschide la ora 22:00. În deschidere, vor concerta bucureştenii de la Gray Matters. O zi mai târziu, în cadrul aceluiasi turneu, Jinjer vor concerta în Club Quantic din Bucureşti, în cadrul evenimentului Ladies’ Night, alături de trupele Tiarra, Between Colors şi For My Sins (preţ bilete: 25 de lei – presale în reţeaua iabilet.ro sau 35 de lei – la intrare, în ziua concertului)

Fără pic de exagerare, Jinjer este, probabil, cel mai faimos export muzical actual al Ucrainei. Devenită deja binecunoscută publicului român, Jinjer este o formaţie ucraineană cu voce feminină, ce cântă un mix de progressive metalcore şi groove metal, cu câteva inserţii de funk, reggae şi jazz, cu toate că pe al doilea album al trupei direcţia o ia mai mult spre death metal-ul european. Formaţia s-a înfiinţat în 2010, când Tatiana Shmailyuk s-a alăturat ca vocalistă. În 2013, trupa câştigă titlul de cea mai bună trupă de metal din Ucraina. Jinjer sunt des comparaţi cu trupe precum Iwrestledabearonce, Straight Line Stitch sau Arch Enemy, ceea ce este complet greşit din punctul de vedere al membrilor trupei, care au menţionat ca influenţe grupuri precum Lamb of God, Pantera, Gojira, Killswitch Engage, Death, Chimaira, All Shall Perish sau Protest the Hero. Primind nenumărate feedback-uri pozitive, trupei i s-a conferit titlul de ”versiune modernă a trupei Pantera” de către revista Metalized din Danemarca.

King of Everything” este cel de-al treilea album al trupei şi primul lansat sub gigantica casă de discuri Napam Records, acesta fiind lansat în 29 iulie 2016. Albumul a primit un neaşteptat feedback pozitiv din partea publicaţiilor de muzică din toată Europa, Marea Britanie şi Statele Unite. Unii chiar au pus albumul alături de produse lansate de marile trupe de metal, iar pentru mulţi acesta a devenit unul dintre cele mai bune materiale din 2016. Stilistic vorbind, noul album Jinjer a lăsat în urmă metalcore-ul clasic, chiar și groove metal-ul – care erau bazele albumelor precedente. Pe scurt, ”King of Everything” poate fi cu usurință numit un album de metal progresiv, presărat cu numeroase elemente caracteristice de djent și groove metal, jazz și chiar muzică orientală. Cu toată această diversitate stilistică, trupa reușește să-și păstreze imaginea extremă și brutală.

Cu ocazia acestor două concerte din România, Jinjer dau startul unui nou turneu european, care se va desfăşura după următoarele coordonate:

03.03. Fri ROU Cluj The Shelter 04.03. Sat ROU Bucharest Quantic Club
05.03. Sun BGR Sofia Club Live & Loud
07.03. Tue BGR Plovdiv Club Void
10.03. Fri CZE Praga Klub 007 – Strahov
11.03. Sat CZE Jablunkov Rock Café Southock
30.03. Thu GER Magdeburg Flowerpower
31.03. Fri GER Copenhaga Musikforening RIOT
01.04. Sat DK Slagelse Kultur Godset
07.04. Fri GER Aachen Musikbunker
13.04. Thu GER Berlin Sage Club
15.04. Sat GER Oberndorf Easter Cross Festival
16.04. Sun GER Karlsruhe Alte Hackerei
18.04. Tue POL Bielsko-Biala RudeBoy Club
21.04. Fri GER Munchen Backstage
22.04. Sat AUS Viena Viper Room
28.04. Fri CH Baden Werkk
29.04. Sat CH Moudon Les Prisons
30.04. Sun FR Puget-sur-Argens Le Rats
03.05. Wed ESP Bilbao Azkena
04.05. Thu ESP Madrid Sala Lemon
05.05. Fri ESP Castellón La Burbuja
06.05. Sat ESP Barcelona Razzmatazz
07.05. Sun ESP Valencia Toneladas
09.05. Tue FR Paris Gibus Live
12.05. Fri GER Renchen Come Inn
13.05. Sat ITA Florenţa Circus
14.05. Sun ITA Roma Traffic Club
18.05. Thu GER Nürnberg Der Cult
20.05. Sat CZE Ceske Budejovice Cross Fest

Concertul de la Cluj-Napoca va fi deschis de trupa autohtonă Gray Matters. Aceasta e îmbinarea a 4 materii gri, fiecare cu un stil și un caracter propriu, care se încăpățânează să aducă mereu ceva nou pe scenă, în sala de repetiții sau în studio. Muzica lor poate fi definită drept o căutare permanentă de modalități de expresie a stărilor de spirit prin muzică. Motiv pentru care, rezultatul final e mereu în schimbare, mereu definit printr-o altă îmbinare a dozajelor fine de sunete, ca pe o paletă cromatică muzicală care acoperă un spectru larg de elemente sonore și de emoții. Altfel spus, Gray Matters reunește pe aceeași pânză 4 ”materii” care își aduc împreună influențele și personalitățile pentru a demonstra că nu doar albul și negrul sunt relevante, ci și toate nuanțele de gri care fac puntea între două extreme: muzica electronică și cea rock.

Trupa, care în prezent pregătește primul EP, a luat naștere la începutul anului 2014, când toți cei 4 membrii, Laura (voce), Cătă (tobe), Mihai (bass) și Babu (chitară, synth/sample) au început să lucreze împreună la sound-ul ce poate fi definit ca electro-alternative rock, o îmbinare inedită de electronic rock cu împletituri de alternative și metal.

Share This