Aventura formaţiei An Theos începe vineri dimineaţă la ora 5, când ne întâlnim toţi membrii la sală, o parte parţial odihniţi, altă parte nedormiti, veniţi de pe drum, proaspăt câştigători ai “Wacken Metal Battle” cu formaţia Dark Fusion.

Începem povestea de la Kavarna cu momentul în care am ajuns la locul cu pricina. O zi absolut superbă, călduroasă, mulţi rockeri care-şi montau corturile, forfota ici şi colo. Ajungem la stadion, mergem la scenă şi ne lăsăm instrumentele în spatele scenei, urmau în scurt timp probele de sunet. Ne vine şi nouă rândul, oameni profesionişti care-şi ştiau locul, fiecare dintre ei ştia exact ce trebuie să facă, practic ne-au pregătit totul cu zâmbetul pe buze. Terminăm soundcheck-ul şi mergem să ne montăm corturile. Urmează câteva ore de aşteptare, suntem nerăbdători să prezentăm celor veniţi la festival o porţie sănătoasă de folk metal românesc.

An Theos 2Începe battle-ul, românii noştri de la Shifting Sands deschid balul, se simţeau bine pe scenă, au făcut o treaba bună, s-au auzit bine, între timp ne întâlnim şi cu băieţii de la Hatemode, schimbăm impresii despre festival şi apoi mergem în backstage. Aici organizatorii ne-au pregătit corturi mari, o canapea, un mini frigider. Am împărţit cortul cu cei de la Hatemode. Stăm un pic la poveşti, ne schimbăm în hainele de scenă şi ne îndeptăm voioşi şi cu mici emoţii către aceasta. Energie maximă pe scenă, public este receptiv. Se lasă seară deja, sângele fierbe în noi, suntem narabdatori să dăm drumul la cântare. Începe, suntem în tranşă, public dement şi venit să se distreze, reacţii incredibile, aplauze şi încurajări, mici hore, hei-uri, ne-am simţit incredibil, frumoasă privelişte de pe scenă.

Terminăm piesele şi horele. Coborâm de pe scenă, ne aşteptau oamenii din public, am făcut poze, am băut beri, am primit cereri în căsătorie (unii membrii câte 5), ne-am simţit incredibil alături de ei, ne-am făcut prieteni noi, am reîntâlnit prieteni vechi, era o comuniune româno-bulgară, respectele noastre în mod special pentru publicul bulgar care s-a distrat alături de noi şi un big-up fraţilor noştri care i-au ajutat să înţeleagă mai bine cum se face o hora ! Ne retragem în backstage să savurăm la o bere rece aceste clipe minunate. Pe scenă se termină de cântat şi prezentatorul se pregăteşte să anunţe câştigătoarea, mergem către scenă şi Zvezdi (prezentatorul festului) anunţă numele nostru: “Big-up for your winners : AN THEOS”!!! Bucurie maximă pe noi, urcăm pe scenă, publicul ne aplaudă, sunt momente frumoase, mulţi oameni care se simt bine, dorim că de aceste lucruri să se bucure cât mai multe trupe româneşti. O prima seară de vis, publicul ne-a ales câştigători şi ne-a oferit oportunitatea de a presta din nou duminică pe scenă de la Kavarna

Ziua 2: Relaxare maximă, program de voie, baie în mare, refacere de baterii. O parte a plecat prin împrejurimi, ceilalţi au rămas prin Kavarna… Pe plajă oameni daguti te opreau să te felicite, să schimbe două vorbe cu ţine. Vine seară şi se întâmplă nişte lucruri, termină de cântat cei de la Delain(ca o mică paranteză, nu-s sănătoşi oamenii ăştia, chef de distracţie, veseli iar Charlotte e zăpăcită rău, glumeam vis-à-vis de nişte gândăcei zburători) şi avem parte de o mică surpiza din partea celor de la Kamelot, care o au că invitată pe Alissaaaaaaaa (Arch Enemy), facem poze, ne simţim bine, stăm de vorba cu ceilalţi artişti, profităm un pic de statutul nostru. Oameni drăguţi din organizare şi în backstage. Seara se termină cu recitalurile celor de la Unisonic şi Within Temptation, care au sunat incredibil. A fost o zi frumoasă şi trăită din plin… An Theos se distrează la Kavarna.

An Theos 1Ziua 3: Trezirea, duş rapid, înfulecat câte ceva şi fuga către backstage, pregătiri pentru soundchek, în backstage forfotă mare, Candlemass, UFO, Hammerfall şi o parte din Twisted Sister, nebunie curată. Ne simţim incredibil de bine, suntem relaxaţi şi nerăbdători să începem cântărea. Ce este mai frumos că să închei 3 zile de vis? O horă pe Ciuleandra. Terminăm şi ne relaxăm urmărind concertele artiştilor cu care am avut onoarea să împărţim scena în ziua de duminică. Unii dintre noi, mai norocoşi sau mai inspiraţi au făcut poze cu o parte dintre artişti. Stăm la poveşti, la o bere, apă, suc, ceai… nu ne vine să credem că se termină… 3 zile de vis…

Mulţumiri pentru organizarea impecabilă staff-urilor de la Kavarna Rock Festival şi Metalhead (pentru finala de la Bucureşti) !

Mulţumirile speciale merg către fanii prezenţi la Bucureşti şi Kavarna, care au avut încredere în noi şi ne-au susţinut până la capăt ! Premiul câştigat este şi al vostru !

Mai jos un mesaj de mulţumire în limba organizatorilor:

Благодарим Каварна!!!!!!!!

Aventura membrilor An Theos va continua după cum urmează :

  • 11 iulie : Arenele Romane, “Rock in Parc” (headliner) ;
  • 15 iulie : Arenele Romane, în deschidere la Sonata Arctica;
  • 25 iulie : Sibiu, Hard Rock, warm-up party “Artmania Festival” ;
  • 01 august : Malpaga (Italia), “Malpaga Folk & Metal Festival” (headliner) ;
  • 07 august : Bucureşti, Quantic Pub 2 ;
  • 02 octombrie : Râmnicu Vâlcea, Aby Stage Bar;
  • 03 octombrie : Bucureşti, Fabrica, “Folk & Metal Fest II”.
Share This