Dupa aproape 2 ani, Katara revine in Oradea, in Moszkva Kávézó impreuna cu Mors Silens (HU) si trupa locala Steambeather!

Mors Silens [Melodic death metal – Hu]

Trupa a fost formată în 2005, și ca orice altă trupă, cu mari speranțe in Ungaria. Concepția a fost prea ușor spre deosebire de procesul real. La inceput, multe cover-uri au fost principalele linii, dar dupa sosirea noului chitarist Csaba Fekete, care a adus propriile cantece, a fost adevarata schimbare.
Și acolo unde a început totul!
Dupa ani de cantat, in 2012 incepeu doua schimbari de linii, in care László Gaál si Péter Tóth aduc o putere proaspata trupei. Mai multe riff-uri, cântece noi și alte clipuri video au fost făcute, iar totul inca mai continua!
În 2014, formația a participat la concursul pentru finala “Wacken Metal Battle” (best 10), care a fost selectata din 66 de trupe locale. Au inceput multe festivaluri, cum ar fi “Death by Metal” si mai multe concerte in cluburi.
Primul album lung a fost lansat în 2016 sub numele: Call Of The Nether Realm.
Pe acel album a fost o melodie, numită “Collapse”, pe care am vrut să o realizăm cu un clip video și o colaborare cu Dóri Kreisz oaspete vocalist.

Noul album al trupei, “The World Of Pain”, a fost lansat în septembrie 2018.

https://www.facebook.com/pg/morssilens
https://www.youtube.com/c/MorsSilens
https://morssilensofficial.bandcamp.com/releases

Katara (RO, Arad)

Katara este o trupa de Melodic Death Metal care si-a inceput călătoria muzicala in 2014 în Arad, și care își ia numele din limba greaca insemnand “blestem”. Tema principala a trupei sunt “blestemele” de mai multe tipuri si vazute din mai multe perspective, adaugand scurte povesti prin versuri.
Materialul muzical este creat din suflet, “suferind”, un album conceptual cu multiple influente din sfera genului Melodic Death Metal.
În 2017, trupa câştigă semifinala naţională de la Timişoara, iar, mai apoi, chiar şi finala naţională OSTRING de la Cluj-Napoca, calificându-se în finala internatională a competiţiei, desfăşurată în cadrul Rock’N Iaşi, în cadrul căreia trupa s-a clasat pe locul al 2-lea.
Ca un corolar emergent activităţii bogate a trupei în cei peste 3 ani de existenţa, KATARA a lansat, în data de 4 Ianuarie 2019, albumul de debut “The End”, care are o lungime totală de 47 de minute și conține 9 piese. Pe palierul liric, acest album de debut are ca teme de referinţă: moartea, pierderea, tristeţea, suferinţa, iluziile neconcretizate ale vieţii, blestemele şi sfârsitul lumii. Muzical, acesta este pironit în limitele unui old school death metal fără compromisuri, cu inserţii simfonice datorate viorii. Dincolo de acest caracter organic, albumul “The End” este bogat, abundant, cu o vioară care adaugă câteva pete de culoare peisajelor muzicale.

Facebook: https://www.facebook.com/katarabandofficial/
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC8gpSzeyf-cVgVMzmjjL34w
Bandcamp: https://katara-romania.bandcamp.com/

Steambreather (RO, Oradea)

Steambreather este o formație din Oradea, recent înființată la inițiativa lui Laurențiu Popa – chitară și Ionuț Covaciu chitară și voce. Trupa s-a completat cu Marius Budurean la tobe și Ovi Marta la chitara bass. Toți membrii formației au experiența scenei, fiecare activând anterior sau în prezent și în alte formații (Trooper, Cronic, Ravenswarm, Hyleon). Stilul practicat este o mixtură de genuri metal cu pasaje progressive. Ideea acestei trupe este să se cânte liber și din plăcere, fără a se impune limite de stil sau compoziție pentru a fi în trend-ul zilei. Orice idee care este bună poate fi folosită dacă i se găsește contextul potrivit. Recent trupa a înregistrat prin forțe proprii un demo de 3 piese, urmând ca în curând să facă demersurile necesare înregistrării primului album de studio.

https://www.facebook.com/Steambreather-Romania-100275828102272/
https://www.youtube.com/watch?v=lD0shKQnagA

Support 15 Ron

Link Event; https://www.facebook.com/events/177941070149854

Share This