Waves With No Ends & Cluj Napoca Rock n’ Roll prezintă KVLT Evening: Laibach în concert în /Form Space Cluj-Napoca, în data de 23 Martie 2018. La aproape 6 ani de la precedenta venire în Cluj-Napoca, concretizată printr-un concert în clădirea emblematică a Hotelului Continental din centrul Cluj-ului, în cadrul ediţiei din 2012 a Transilvania International Film Festival (TIFF), avant-garde-iştii sloveni de la Laibach vor reveni în Cluj-Napoca, într-un concert ale cărui bilete vor costa astfel: 65 de lei – primele150 de bilete, 75 de lei – următoarele 150 de bilete, 80 de lei – după epuizarea primelor 300 de bilete şi 85 de lei – în ziua evenimentului şi la intrare. Biletele se găsesc pe eventbook.ro și în rețeaua Eventbook (puncte în Cluj-Napoca: Cinema Florin Piersic și Librăria Humanitas Cluj Acesta va fi singurul concert pe care slovenii îl vor susţine în România în cadrul acestui turneu..

Laibach este una dintre cele mai cunoscute și longevive prezențe artistice ce a rămas în urma căderii blocului răsăritean. Slovenii îmbină elemente sonore avant-garde-iste, martial industrial, experimental, neoclasice, electronica și darkwave cu estetica totalitară și un liricism ce abordează tematici socio-politice.

Timp de aproape patru decenii, Laibach au reușit să sfideze granițele oricărei sfere artistice datorită abordării lor excentrice. Aceștia fac parte și din Neue Slowenische Kunst, controversata colectivă politic-artistică înființată în 1984. In 2015, trupa a susținut două concerte in Coreea de Nord, prestație ce a ajuns subiectul documentarului Liberation. De altfel, o înregistrare din aceste două concerte poate fi urmărită şi în link-urile de mai jos.

Ultimul lor album, “Also Sprach Zarathustra“, este o veritabilă coloană sonoră ce acompaniază esența filosofică a romanului lui Nietzsche materializată într-o prestație-concept. Laibach se vor și sunt cei ce își fac ascultătorii să gândească și, în același timp, să danseze în pas de marș…

 

 

 

 

Share This