Ediția din acest an a festivalului Rock la Mureș, va avea loc în perioada 13 – 14 iulie 2018, la Periam – Port (județul Timiș) și îi va aduce în mirifica locație de pe malul Mureșului pe legendarii muzicieni de la The Exploited.

Spre deosebire de multe alte manifestări de acest gen, unul din atu-urile evenimentului desfăşurat în Periam – Port este acela că energia degajată de public este una eminamente pozitivă, lucru de care s-au convins numeroșii spectatori care au participat la edițiile trecute ale manifestării. Grație peisajului deosebit, trupele prezente la Rock la Mureș reuşesc de fiecare dată să creeze o atmosferă deosebită, creând o atmosferă „de familie“, care face să dispară barierele dintre artişti şi public.

Anul acesta vor fi prezenți peste 25 de artiști din țară și străinătate evenimentul oferind 48 de ore cu muzică bună, pe toate gusturile. La fața locului vor fi prezente cinci scene și un camping gratuit.

Festivalul Rock la Mureş, primul eveniment de acest gen „open – air“ din ţara noastră, a luat naştere în vara anului 2002, la iniţiativa a doi pasionaţi de muzică, Helmuth Jost şi Nicolae Buda „(„Nita“). După ce au organizat câteva concerte rock în zona Periam-ului, cei doi s-au hotărât să pună bazele unui festival „ca afară“ şi au reuşit să adune în mirifica locaţie din Periam – Port, la malul Mureş-ului o serie de formaţii autohtone şi străine care au dat o culoare deosebită acestei manifestări.

La prima ediție au cântat alături de trupe româneşti şi Brain Damage (Serbia), Metalspurhunde (Elveţia), Baracka the snobs (Ungaria), Les Cheffeurres (Elveţia) şi a fost prezent şi DJ-ul german Martin Sprissler. Un an mai târziu la fața locului melomanii au avut parte de un memorabil concert al trupei germane Das Ich, iar în anii următori pe scenele de la Periam – Port au evoluat formaţii ca Zdob şi Zdub, Paraziţii, Şuie Paparude, Pacha Man, Project Pitchfork, Divlje Jagode, Tracelords, Lord Bishop, The Exploited, Ektomorf, Dog Eat Dog, La Familia, Coma, Anti – Flag, Iris sau N.O.H.A. După ediţia din vara anului 2008, festivalul a intrat într-o pauză, iar în 2017 evenimentul a pornit din nou la drum, cu austriecii de la Death Before Digital, timişorenii de la Grave For Sale, sârbii de la D.O.D – Drink or Die, legendarii punkişti timișoreni Haos, Implant pentru Refuz, R.O.A. , brazilianca Fernanda Martins, arădenii de la B-ton, ucrainienii de la Jinjer, germanii de la Jamaram, germanii de la Hamatom, Atari Teenage Riot sau Sigue Sigue Sputnik.

Celebra trupă de punk The Exploited va susţine un concert în cadrul festivalului Rock la Mureş 2018. Formată în 1979, în Edinburgh, Scoția, The Exploited au explodat pe scena punk rock cu albumul de debut „Punk’s not Dead”, un material discografic care a ajuns pe primul loc în topul albumelor independente în 1981. În prezent trupa este formată din Wattie Buchan, Wullie Buchan, Irish Rob și Matt Justice. Formaţia The Exploited a fost prezentă pentru prima oară în România în cadrul aceluiaşi festival, în anul 2006.

Biletele și abonamentele se pot achiziționa online și de la fata locului, prețul unui bilet pentru o zi este de 60 lei iar un abonament pentru 2 zile, costă 80 de lei.

Share This