În data de 5 Septembrie 2018, Cluj Napoca Rock’n Roll va inaugura sezonul concertistic de toamnă, odată cu concertul din /Form Space Cluj-Napoca al trupelor Leprous (Norvegia), Agent Fresco (Islanda) și 22 (Norvegia). O zi mai târziu, cele 3 trupe vor poposi la București pentru un concert care va avea loc în Club Quantic.

Într-o scenă în care este rar să se iasă în evidență și să se facă ceva cu adevărat unic, uneori un diamant strălucește. Cel mai recent diamant care strălucește pe scena internațională este trupa norvegiană Leprous. După lansarea a trei albume de studio: “Tall Poppy Syndrome” (2009), “Bilateral” (2011) și “Coal” (2013), ultimele eforturi creative muzicale ale trupei Leprous, de pe albumul “The Congregation“, subliniază minunata maturitate pe care trupa a dobândit-o și continuă să o dobândească în numeroasele turnee însușite pe mai multe continente. Cel mai recent lansat album al norvegienilor, din Mai 2013, a creat o platformă puternică pentru Leprous, fie ea spre presă, fani sau promoteri și a arătat un imens pas în sus pentru trupă, la diferite niveluri. Se pare că toată lumea s-a trezit ca să miroasă cafeaua când a fost lansat acest album “Coal“. Și, după cum știe toată lumea, cărbunele se transformă în diamant în timp. După ce a rulat întreaga Europă într-un turneu masiv de 7 săptămâni, care a avut loc în toamna anului 2013, în promovarea albumului “Coal“, luând parte, de asemenea, la numeroase festivaluri europene și americane, Leprous și-a sporit semnificativ contingentul de fani. “The Congregation“, cel mai nou album Leprous, este expresiv, întunecat și atrăgător într-un mod care se târăște sub piele și învinge toate simțurile. Versurile adânci care țin umbră unor subiecte serioase ale vieții moderne, sunt aranjate cu majuscule în aranjamente muzicale clare, clare și extraordinare. Dezvoltat și avansat în comparație cu oricare dintre albumele anterioare ale trupei, “The Congregation” păstrează încă identitatea autentică și recunoașterea. Momentele în care surpriza, experiența și explorarea liberă în cadrul muzicii lor sunt cele care-și construiesc forța, își alimentează puterea și le fac atât de speciale. Trupa nu a avut niciodată tendințe de imitare a altor artiști și, mai important, acest cel mai recent album arată actul curajos și arta de a nu se copia nici măcar pe ei înșiși. “The Congregation” a dat un ton proaspăt, inovator și nou în sfera muzicală a trupei Leprous. De la piesa de deschidere ascuțită și concisă “The Price“, prin “Rewind“-ul omniprezent și über-incitant, la “Moon” și puternica, dar în același timp timp întristata “Slave“, Leprous îl ia pe ascultător prin toate colțurile din camera emoției. Acești tineri norvegieni sunt un act extrem de divers, care citează influențe variind de la Massive Attack, Radiohead, Arvo Pärt până la Gojira, ca ingrediente fine ale stilului lor unic și versatil.

Despre Agent Fresco, vă putem spune că au mai fost în Cluj-Napoca la Gambrinus Pub în 2012. Au crescut de atunci, dar pentru unii tot primul album e cel mai frumos. Anul acesta la Electric Castle, au avut un show superb, dar concertul de club o să fie mai intens. Uneori, se poate simți de unde provine o trupă. Agent Fresco sunt la fel de neatinși, grațioși, importanți, periculoși și imprevizibili ca țara din care provin. Agent Fresco este din Islanda – o țară aproape imposibil de a nu fi influențată. “A trăi într-o țară care are veri pline non-stop de lumină și ierni aproape în totalitate întunecate va avea un impact asupra stării tale mintale“, spune vocalistul, compozitorul și frontman-ul Arnór Dan Arnarson. Muzica Agent Fresco este o reflectare a acestui peisaj mereu în schimbare, cu simțul său copleșitor de libertate și vastitate. Agent Fresco este o trupă de art rock care trebuie să fie experimentată de la câțiva pași pentru a fi înțeleasă în întregime, ca o operă de artă îndrăzneață. În ultimii ani, muzica iridescentă, propulsivă, artistică și extrem de dependentă a trupei a făcut ca formația din Reykjavik – formată din Arnór Dan, Þórarinn Guðnason, Hrafnkell ÖIslandarn Guðjónsson și Vignir Rafn Hilmarsson – să devină favorită a unei națiuni care iubește muzica și, totodată, un act care declanșează un interes internațional. Sau să folosească cuvintele lui Halley Bondy de la MTV: “În general, una dintre cele mai bune trupe cu care Islanda poate ieși în lume“. Și asta, într-o țară cu un raport de trupe pe cap de locuitor peste medie!

22 este o formație norvegiană înființată în anul 2008.

Pentru concertul de la Cluj-Napoca, atât în acest moment (via Eventbook sau în format fizic de la Librăria Humanitas Cluj-Napoca și de la CinemaFlorin Piersic” din Cluj-Napoca), cât și la intrare, prețul biletelor va fi 80 de lei. Pentru concertul de la București, biletele sunt tip acces general și costă 60 de lei, preț care se va menține și în seara concertului, acestea putând fi achiziționate în avans în format electronic pe www.iabilet.ro și în rețeaua fizică iabilet.ro/retea: Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 lângă casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOXTelekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (în intervalul orar: 18:00-22:00), Hard Rock Cafe, Berăria HTârgul Cărții (Pasajul Latin), Agențiile Perfect Tour, Magazinele Uman și în stațiile de plată SelfPay din toată țara.

Share This