Joi, 23 februarie 2017, orele 21:00. R&R Booking România vă invită la recitalul de jazz oferit de muzicienii maghiari Linda Kovacs şi Adam Bohothy în Club Manufactura din Timişoara.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1044133082388986/

Intrare: 15 lei

Linda Kovács e o  adevărată artistă care și-a găsit vocea în lumea jazzului. Nu face compromisuri în modurile de expresie de sine astfel muzica ei arată o imagine autentică despre relația ei cu muzica. Vocea și modul de gândire originală o face una dintre cele mai reprezentative voci ale  jazzului din Ungaria. Albumul Teach Me Silence apărut în 2009 a primit critici foarte recunoscătoare, acestea numind munca Lindei una dintre cele mai unice producții de solo din acea perioadă. De-a lungul carierei, cântăreața a fost membră în diferite formații precum Egy Kiss Erzsi Zene, Panchan și Equinox, acestea rezultând prin apariția ei pe diferite albume și discuri. Latura creativă a artistei se arată și prin propriile compoziții și texte muzicale. În 2016 Linda a debutat și ca aranjor în primul ei concert în care compozițiile proprii au fost acompaniate de formația Budapest Jazz Orchestra.

Ádám Bögöthy este unul dintre cei mai căutați muzicieni de contrabas al generației tinere din Ungaria dar în afară de reputația avută ca și jucător al acestui instrument , el are diplomă și de chitarist de jazz. Datorită interesului în diferite stiluri de muzică, focusului asupra detaliilor, devotării pentru muncă și modestia față de profesia avută, Ádám a reușit să-și acumuleze multă axperiență fiind membru în diferite formații și orchestre. Face parte din formațiile Júlia Karosi Quartet și Janka Vörös e-series dar cântă des și în ansamblurile Modern Art Ochestra, Budapest Jazz Orchestra respectiv în formațiile lui Bea Palya și Orsi Kozma. Pe lângă aspirațiile înalte ca instrumentist, Ádám dedică timp și compozițiilor proprii care apar ca și score pentru filme sau în reclame.

Share This