După confirmarea grecilor de la Nightstalker, la începutul săptămânii, organizatorii SoundArt Festival anunţă numele a încă şase trupe ce vor lua parte la exerciţiul intercultural propus de eveniment.

RoadkillSoda: cea mai relevantă trupă românească de stoner/desert rock/rock’n’roll nu putea să lipsească din lineup-ul SoundArt Festival. Grupul se consideră a fi reflecţia anilor ’70 a unui Dodge prăfuit, a tricoului uzat, a tatuajelor, a băuturii sorbite sub arşiţa soarelui, a spiritului nomad şi contemplativ. La sfârşitul anului 2016, RoadkillSoda a lansat cel de-al patrulea album, intitulat “Space Echo & Time”.

Wooldozer: o formaţie care ţine sacru acel tip de rock heavy, ciudat, uneori îmbibat cu alcool şi afumat până la obscur, uneori funky, alteori psihedelic, cu rădăcini în blues-ul şi hard rock-ul anilor ’70, împletit cu era vulgaris în care undeva, în imensitatea cerului din deşertul californian, se năştea infamul stoner rock.

Groove Therapist: originară din Atena, Groove Therapist este o trupă de progressive rock formată din 5 membri. După cinci ani de activitate, în 2015 a avut loc lansarea albumului de debut prin Leaders Records; “Mr. Funker, The Myth” este un material conceptual care îmbină secvenţe rock, metal, funk şi elemente de progresiv.

September Code: veterani ai scenei prog rock din Atena, grupaţi în 2002. September Code face parte din rooster-ul The Leaders Records, prin care grecii şi-au lansat al treilea album, în 2016. Sound-ul trupei este o fuziune bine controlată între prog rock şi heavy metal.

Risin Sabotage: specializaţi în imersarea ascultătorului într-o paradigmă pur psihedelică, sound-ul ucrainenilor este condimentat cu pasaje doom, în care basul şi chitara se contopesc pentru a da naştere unui cocktail exploziv. O trupă încă tânăra, având lansate până în prezent două materiale de studio, Risin Sabotage generează o atmosferă turbulentă ce incită ascultătorul să evadeze din abisul sau interior frângând lanţul autoconstrangerii.

Chaplin’s Dream: un proiect nou de prog, format în 2014 în Bulgaria. Trupa vine pentru prima dată pe meleagurile noastre şi se află în pregătiri pentru lansarea albumului de debut. Chaplin’s Dream câştigă fani în mod constant prin flerul pe care îl etalează în a lega riff-uri dinamice cu pasaje melodice.

Trupe confirmate până acum: Exivious (Olanda), Stoned Jesus (Ucraina), Nightstalker (Grecia), White Walls (România) şi Lowbau (Austria).

Locul de desfăşurare a concertului este unul cum nici nu se putea mai potrivit pentru un show Stoner autentic – grădina de vară a clubului Quantic oferind cu generozitate un refugiu verde în plin Bucureşti.

SoundArt Festival are loc în perioada 4-7 mai şi este un eveniment inovativ în spectrul cultural autohton, reunind sub egida sa un ciclu de activităţi interculturale outdoor – concerte live, simpozioane, lansări de carte, workshop-uri şi vernisaje – scopul nodal al proiectului fiind crearea unor punţi de transfer între diferitele forme ale expresiei artistice. Biletele pot fi achiziţionate aici.

Bilete găsiţi pe www.iabilet.ro şi în reţeaua fizică iabilet: Agenţiile Perfect Tour, Magazinele IQBox şi pe cele 1800 de terminale self-service ZebraPay din Kaufland, Cora, Auchan, Carrefour şi Mega Image din toată ţara. Online puteţi plăti cu cardul, Paypal, pe factură la Vodafone, pe factura Orange, ramburs cu plata cash prin FanCurier oriunde în ţară sau prin OP.

Pagina de FB a evenimentului: https://www.facebook.com/events/703321186503070/

Share This