După săli pline la București (Quantic), Brașov (Rockstadt), Iași (Underground), Craiova (Charger) și Cluj (Flying Circus), am încheiat turneul într-un mod elegant și firesc la Timișoara (Reflektor), în Capitala Culturală Europeană 2021.

A urmat lansarea celui de al doilea videoclip Luna Amară de pe următorul album – la Control Club, miercuri 8 noiembrie, în cadrul proiectului VIDEO CONTENT.

Clipul este realizat la piesa “Om”, care este interpretată de Mihnea.

“Am scris Om la o vreme, nu foarte lungă, de la nașterea fiicei mele, Sofia. Versurile îi sunt dedicate ei, în primul rând. Cu timpul, cântând-o, am realizat că de fapt mesajul e ceva ce aș spune oricui: sunt aici să cunosc și să înțeleg, nu să judec și să ridic bariere. Invitația de a participa la această campaniene-a bucurat și ne onorează, ca oameni – și pe mine, ca părinte. Vă așteptăm la concert și sperăm să vă placă videoclipurile.” – Mihnea Blidariu (voce, trompetă, chitară la Luna Amară)

Proiectul VIDEO CONTENT este un proiect de repoziţionare artistică a videoclipului. El se afla la intersecţia dintre cultura pop, campanie mediatică de sensibilizare şi arta angajată social. În cadrul proiectului au fost implicate organizaţiile Salvaţi Copiii, Samusocial, Estuar şi Carusel cât şi trupele Toulouse Lautrec, Grimus, Luna Amară şi The Pixels.
Echipa proiectului: Cătălin Rulea, Dragoş Popescu, Vlad Petri, Andrei Butică, Vladimir Dembinski, Tudor Popescu, Daniel Kosuth, Cristina Nicolaescu.

În cadrul proiectului VIDEO CONTENT, artistul Cătălin Rulea a realizat, în colaborare cu trupe din alternativul românesc, o serie de videoclipuri care abordează lumea paralelă cu sistemul de idealizare mediatică a realităţii. Fie că este prezentată pozitiv sau negativ, realitatea, prin mediatizare, capăta o aură ireală. Problemele societăţii în care trăim sunt de multe ori ignorate sau clasate într-un sertar ascuns ca să nu ne tulbure viaţa în bunăstare pe care vrem să o construim. Această abordare hedonistă (tipică societăţii capitaliste şi consumeriste) este poate la fel de problematică cum este şi abordarea activistă de stânga. Cum putem rezolva problemele societăţii? Ce poate face arta pentru societate şi ce poate face arta pentru artă? Contextualizarea de faţă pune produsul artistic la intersecţia dintre cultura pop, campanie mediatică de sensibilizare şi arta angajată social.

Catalin Rulea este artist şi muzician, implicat în proiecte de teatru contemporan, artă contemporană şi cultură pop. Dragoş Popescu este autorul mai multor campanii Salvaţi Copiii. Vlad Petri este regizor şi DOP (Bucureşti, unde eşti?) dar şi fotograf şi foto jurnalist de teren. Andrei Butică este DOP (Câini, Poziţia copilului, Acasă la tata), premiat Gopo în 2017 pentru cea mai bună cinematografie. Vladimir Dembinski este regizor (Tennis, Pot să merg şi singur, Take over Control). Tudor Popescu este editor video (ByPass, Tennis). Cristina Nicolaescu este arhitect şi scenograf (This is a set-up, Imaginarul colectiv ca rezultat al selecţiei naturale), Daniel Kosuth este DOP (Lumea-i a mea).

ARTICOLE DESPRE LUNA AMARĂ

27.OCT.2017. Ziarul Timișoara – http://ziarultimisoara.ro/cultura/3800-incepe-o-noua-luna-luna-amara

30.OCT.2017. Roportal: timisoreni.ro – http://www.timisoreni.ro/despre/concert-luna-amara/

31.OCT.2017. CZB.ro – http://czb.ro/articol/13215/

1.NOV.2017. Bestial.ro – http://www.bestial.ro/magazin-concert-1796-timisoara__luna_amara-concerte-concerte.html

1.NOV.2017. Roportal: timisoreni.ro – http://www.timisoreni.ro/despre/concert-luna-amara/

1.NOV.2017. Definite Rock – http://definite.ro/luna-amara-ajunge-la-timisoara-cu-turneul-national-nu-stiu-nu-iau-nu-sunt/

1.NOV.2017. Intermission – http://theintermission.ro/luna-amara-ajunge-la-timisoara-cu-turneul-national-nu-stiu-nu-iau-nu-sunt/

3.NOV.2017. Romania Pozitiva – http://www.romaniapozitiva.ro/cultura/luna-amara-ajunge-la-timisoara-cu-turneul-national-nu-stiu-nu-iau-nu-sunt/

Share This