Ne mai despart mai puţin de 2 săptămâni de momentul cănd celebrul grup american Dream Theater va concerta în premieră la Cluj-Napoca (19 Mai 2017, Cluj Arena) şi va reveni la Bucureşti (20 Mai 2017, Arenele Romane). Cu aceste două ocazii, americanii vor aniversa 25 de ani de la lansarea albumului “Images and Words“, pregătind un setlist special dedicat acestei aniversări.

După îndelungi așteptări, una dintre cele mai îndrăgite formații americane, Dream Theater vine pentru prima dată în inima Ardealului, la Cluj Napoca, urmând să pună în scenă un show extraordinar în data 19 Mai, în aer liber, pe gazonul de la Cluj Arena.

Biletele pot fi achiziționate la prețul de 225 de lei până la data de 18 Mai pentru Cluj-Napoca sau 19 Mai pentru Bucureşti și la 250 de lei în ziua concertelor. Biletele sunt disponibile în reţeaua Eventim, magazinele Orange, Vodafone, Germanos, Carrefour, Diverta, benzinăriile OMV, librăriile Humanitas și Cărtureşti și online pe www.eventim.ro. Posesorii de bilete la festivalul I Am The Rocker care le-au păstrat la îndemnul formației și al organizatorilor sau cei care și le-au preschimbat în bilete “Dream Theater”, vor beneficia, pe lângă accesul la concert şi de ecusonul sus-menţionat, şi de acces cu 30 de minute mai devreme în spaţiul evenimentului, pentru a prinde un loc cât mai bun în faţa scenei.

Ocazia cu care Dream Theater va vizita România este una cu totul și cu totul specială. Trupa celebrează un sfert de secol de la lansarea “Images and Words”, o piesă de rezistentă în istoria muzicii rock, precum și o piatră de hotar în cariera impresionantă a americanilor.

Așa că pregătiți-vă să pășiți într-o călătorie experimentală, intensă, captivantă, printre imaginile și cuvintele definitorii ale universului Dream Theater. Veți face parte dintr-un show total, cu o producție impresionantă care va stimula toate simțurile.

Este singura ocazie, poate, în care fanii vor putea asculta în intregime celebrul album “Images and Words”, lansat în 1992 și distins cu discul de aur de către RIAA. Totodată, setlist-ul va cuprinde și o selecție de piese extrase din vastul și aclamatul catalog Dream Theater, preferate de fani.

Cu o tradiție de aproape 3 decenii, Dream Theater a călătorit în întreaga lume, împărtășind poveștile din spatele riff-uri-lor de chitară sau ale versurilor complexe, rezistând obstacolelor, continuând să inoveze și consolidându-și poziția de “trupă cult”.

Consistența muzicală și virtuozitatea demonstrată cu fiecare apariție live se datorează legăturii trainice dintre 5 artiști, multi-laureați de numeroase reviste de specialitate și de critici: John Petrecci, John Myung, James LaBrie, Jordan Rudess și Mike Mangini.

Dintre cele 13 albume de studio, “Images and Words” ocupă un loc aparte în istoria trupei. Este primul material discografic care îl are la voce pe James LaBrie și rămâne cel mai bine vândut album până în ziua de astăzi. Totodată, single-ul “Pull Me Under” a reușit să se claseze în primele 10 poziții în topul radio și TV, atrăgând astfel mulți alți iubitori de muzică în sfera rock-ului. Conform unui critic, “ei reușesc să își stabilească anumite standarde și tot ei le și depășesc”. “Images and Words” reunește multe piese devenite legendare deja, pe lângă ante menționata “Pull Me Under”, numărându-se și “Leaning to Live”, “Another Day” sau “Metropolis – Part I: “The Miracle and the Sleeper”.

 

Share This