Săptămâna viitoare, legendarul grup american de death metal Malevolent Creation va reveni în România, urmând să concerteze în premieră în Cluj-Napoca (Joi 20 Februarie 2020, /FORM Space Cluj-Napoca), Timișoara (Vineri 21 Februarie 2020, Capcana) și Brașov (Sâmbătă 22 Februarie 2020, Rockstadt) și să revină în București (Duminică 23 Februarie 2020, Club Quantic). Mai mult, grupul format în anul 1987 în Buffalo, New York, va concerta în premieră în Republica Moldova, mai exact în The Albion Territory, cu 2 zile înaintea concertului de la Cluj-Napoca. În acest turneu, Malevolent Creation este secondată de Domination Inc. (thrash metal, Grecia) și Sphinx (progressive death metal, Regatul Unit al Mării Britanii și Irlandei de Nord). Concertul de la Chișinău va fi deschis de trupa locală Need4Speed.

Pentru concertul de la Chișinău, bilețele se pot achiziționa la prețul de 250 de lei moldovenești bucaaă, de la Vdrovapub, urmând ca în seara concertului, la intrare, acestea să coste 300 de lei moldovenești bucata.
Pentru concertul de la Cluj-Napoca, bilețele în avans pot fi achiziționate de AICI, dar și de la intrare în limita stocului disponibil, la prețul unic de 40 de lei bucata, acces general.
Pentru concertul de la Timișoara, primele 50 de bilete pot fi achiziționate doar online, de AICI, la prețul de 50 de lei bucata, urmând că apoi (inclusiv la intrare, în limita stocului disponibil) bilețele să coste 60 de lei bucata.
Pentru concertul de la Brașov, primele 100 de bilete costă 30 de lei bucata și pot achzitionate atât online de  AICI, cât și de la barul Rockstadt, urmând că apoi bilețele să poată fi achiziționate în același sistem, la prețul de 40 de lei bucata, preț care va fi valabil și în ziua evenimentului, la intrare.  Accesul la evenimentul de la Brașov se poate face numai în baza biletului valid. Minorii cu vârstă între 10 și 14 ani au acces numai însoțiți de un părinte sau tutore legal adulți și numai în bază biletelor valide pentru toate persoanele. Minorii cu vârstă între 14 și 18 ani au acces neînsoțiți. Se recomandă ca persoanele care participă la eveniment să aibă asupra lor un act de identitate. În cazul minorilor, acest lucru este obligatoriu. Doar membrii clubului pot rezerva locuri la masă în avans. Persoanele care nu sunt membrii ai clubului pot ocupa locuri la masă în momentul sosirii la locație, în limita disponibilităților.
Pentru concertul de la București, bilețele în avans costă 40 de lei bucată și se pot achiziționa de AICI sau de AICI, iar în ziua evenimentului, la intrare, acestea vor costa 50 de lei bucata.

Malevolent Creation și-a început cariera în anul 1987, în Buffalo, NY, unde de altfel a înregistrat și distribuit primul demo. Mutându-s, într-un stat mult mai fertil pentru metalul extrem, anume în Florida, Malevolent Creation a produs cel de-al doilea demo într-un tiraj de 1.000 de exemplare, pe care l-a distribuit caselor de discuri. În sfârșit, în anul 1988, un al treilea demo, înregistrat de Scott Burns la Morris Sound, a adus trupei un acord cu casa de discuri Roadrunner, prin contopirea acestor 3 demo-uri fiind lansat albumul de debut al grupului, intitulat “The Ten Commandments“, considerat de mulți drept unul dintre cele mai puternice albume de debut din death metal. Procesul de înregistrare pentru următoarele albume, cum ar fi “Retribution” și “Stillborn“, a fost sinuos datorită deselor schimbări de line-up. Așa cum declară liderul grupului, Phil Fasciana, „dacă ești prea lent, trebuie să pleci”. Nepermițând niciodată muzicienilor care s-au perindat efemer prin Malevolent Creation să afecteze în mod negativ puterea și abilitatea formației, această continuă “rotație de cadre” nu a făcut decât să adauge misterul și interesul fanilor în următorul pas al carierei trupei. Această veritabilă “mașină a terorii bestialedin Florida a continuat să lanseze mai multe albume definitorii pentru death metal, cum ar fi: “Eternal“, “Joe Black“, “In Cold Blood“, “The Fine Art of Murder“, “Envenomed“, “The Will To Kill“, “Warkult” și “Doomsday X“, urmate de lansarea unuia dintre cele mai bune albume de death metal din istorie, anume “Invidious Dominion“.

Componența Malevolent Creation:
Lee Wollenschlaeger – voce și chitară;
Philip Fasciana – chitară;
Josh Gibbs – chitară bass;
Philip Cancilla – tobe

Discografie Malevolemt Creation:
Demo” (demo, 1987);
Live Demo” (demo, 1989);
Demo I” (demo, 1989);
Demo 1990” (demo, 1990);
The Ten Commnadmets” (full length, 1991);
Retribution” (full length, 1992);
Live” (demo, 1993);
Stillborn” (full length, 1993);
Live Death” (split CD with Suffocation, Exhorder si Cancer, 1994);
Eternal” (full length, 1995);
Joe Black” (compilație, 1996);
In Cold Blood” (full length, 1997);
The Fine Art of Murder” (full length, 1998);
Manifestation” (compilație, 2000);
Envenomed” (compilație, 2000);
The Will to Kill” (full length, 2002);
“The Best of Malevolent Creation” (compilație, 2003);
Far From The Sun / The Audio Injected Soul / Warkult” (split CD, 2004);
Retrospective” (compilatie, 2004);
Warkult” (full length, 2004);
Conquering South America” (live album, 2004);
Doomsday X” (full length, 2007);
The Will to Kill + Warkult” (compilație, 2008);
Live at the Whisky A Go Go” (live album, 2008);
Lost Commandments” (video, 2008);
Essentials” (compilație, 2009);
Individous Dominion” (full length, 2010);
Australian Onslaught” (live album, 2010);
Death from Down Under” (video, 2011);
Dead Man’s Path” (full length, 2015)
Mandatory Butchery” (single, 2018);
Decimated” (single, 2018);
The 13th Beast” (full length, 2019);
Memories of a Beast” (compilatie, 2019);
Rebirth/Live” (live album, 2019).

Venind din Atena, Grecia, cei cinci membrii ai grupului Domination Inc., deși sunt încă foarte tineri, promovează prin intermediul acestui turneu albumul „Memoir 414”, care va fi lansat cel mai târziu în vara acestui an. Domination Inc. și-a unit forțele cu emblematică marcă germană SPV / Steamhammer, promotoare prin excelență a metalului extrem, pentru lansarea acestui album. În muzica lor, se pot observa inserții ingenioase de groove metal, thrash metal și chiar și new age of heavy metal.

Componența Domination Inc.:
Theodoros Papadopoulos – voce;
Aris Karatzas – chitară lead;
KostantinosKostasEvageliu – chitara ritm;
Jim Kakes – chitară bass;
AggelosAngel / AlphaKaratzas – tobe.

Discografia Domination Inc.:
Realm of Crisis” (EP, 2012);
The Sacred Matrix” (EP, 2013);
Infants of Thrash” (full length, 2015);
Memoir 414” (2019).

Născut dintr-un proiect solo al chitaristului Bruno Martinho, în anul 2012, Sphinx a crescut odată cu alăturarea, în anul 2013, a lui Antonio Velez, ca bass-ist. Odată cu terminarea conceperii EP-ului de debut, intitulat „Immortal”, spre sfârșitul anului 2015 Daniel și André s-au alăturat trupei, pre-producția acestui EP urmând să fie finalizată până în anul 2017. Prieteni de-o viață, cu gusturi similare nu doar în materie muzicală, ci și în materie de jocuri video și de literatură fantastică marca Tolkien sau Lovecraft, membrii trupei au rămas aceiași de atunci, acesta fiind un factor determinant în evoluția constantă a trupei. Sphinx livrează povești fantastice și cu iz medieval, cu seriozitate, energie și, deopotrivă, agresivitate. De altfel, în muzica trupei se pot sesiza inserții de black metal, progressive metal, deathcore și chiar de jazz.

Componenta Sphinx:
André Oliveira – voce;
Bruno Martinho – chitară;
Daniel Hulbert – chitară bass;
António Velez – tobe.

Discografia Sphinx:
Immortal” (EP, 2017);
Fire Keeper” (single, 2019).

Need4Speed a fost fondată în 2004, ca proiect secundar a două dintre cele mai brutale trupe din Republica Moldova a acelei perioade – Empathological Necroticism și Abnormyndeffect. În această componență, baza instrumentală a fost compusă de băietii de la Abnormyndeffect (Ștefan Babara, Radu Grindhop si Oleg Grinko), iar piesele vocale au fost interpretate de bateristul Constantin Dimitrenco, bass-ist-ul Vitek Iron și vocalul Oleg Vysokos de la Empathological Necroticism. S-a întâmplat ca acest concert să fie ultimul pentru Empathological Necroticism și, implicit, debutul pentru Need4Speed. Vocalistul Oleg Vysokov (Vis) a decedat doi ani mai târziu. Muzicienii mai multor trupe underground, printre care Need4Speed, au organizat un festival în memoria lui Vys, intitulat Brutal Attack. Așa că pierderea unui prieten apropiat a devenit o cauză tristă pentru re-unirea proiectului. În acel moment, au avut loc modificări: a fost cooptat chitaristul Gleb Tirikin și a fost invitat un al doilea vocal, Dima Civirjic, cel care, ulterior, a părăsit proiectul din mai multe motive. După o serie de festivaluri Brutal Attack, a avut loc o perioadă cu pauze frecvențe, concerte rare și un program lent de reînnoire. Trupa a concertat pentru prima oară în străinătate, susținând 2 concerte în România. A existat și o încercare de a înregistra un album. De fapt, materialul chiar a fost înregistrat, dar din motive tehnice acele înregistrări au fost pierdute. În anul 2016, chitaristul Liviu Maftuleac a fost cooptat în grup. În acest moment, Radu Grindhop a părăsit țara, iar după câteva luni Ștefan Babara a procedat la fel. La baza temeliei pusă de Need4Speed, a fost fondat proiectul Controversy cu Constantin Dimitrenco la tobe și Iura Grom la voce. A urmat o serie de concerte constând într-un mini-țur în România. Constantin Dimitrenco părăsește proiectul, astfel încât se alătură toboșarul Sergey Sonor. Astfel, s-a decis să se revină la numele și conceptul inițial – Need4Speed.

Componenta Need4Speed:
Iura Grom – voce;
Liviu Maftuleac – chitară;
Victor Zvezdiuc – chitară bass;
Sergey Sonor – tobe.

Autor: Tudor Bolgar

 

Share This