MarkOne-The-Brothers-COVER-septMarkOne1 & The Brothers este un proiect puţin neobişnuit pe piaţă muzicală românească, unul de Hip-Hop combinat cu Rock, din care fac parte cunoscutul rapper MarkOne1 împreună cu chitariştii Flavius Suciu şi Toni Dijmărescu. În noul single “Tâlhărie pe faţă”, care marchează începutul colaborării cu Universal Music România, se vorbeşte despre problemele apăsătoare din România, înstrăinarea pădurilor şi a zăcămintelor, dezmembrarea sau lăsarea în paragină a industriei şi, cel mai trist, nepăsarea celor care pot opri toate acesta. Dictaţi de conştiinţa, luptăm prin muzică.

“Tâlhărie pe faţă” (melodie ce va fi inclusă pe viitorul EP “All4One”) poate fi ascultată în exclusivitate pentru streaming audio la Zonga, aici. iTunes download link.

MarkOne1 declară:

“Până în anul 2001 am trăit în America (Los Angeles) şi Mexic – am stat mai exact 27 de ani în străinătate. M-am întors plin de speranţe să-mi fac o nouă viaţă în ţară mea natală, România. Mă uitam la ştiri pe diverse posturi şi mă bucuram când vedeam că sunt făcute public diverse probleme şi sunt dezbătute pe posturile TV. Nu a durat însă mult şi am realizat că era vorba doar de ştiri pentru a face rating şi că infractorii vor scapă nepedepsiţi. Cred că mai grav este că cei de la putere sunt până la urmă şi cei care vând ţara, ne distrug viitorul şi lasă în urmă numai “praful de pe toba mare” pentru următoarele 5 generaţii. Se distrug fabricile, se vinde petrolul românesc, gazele naturale şi bogăţiile de la Roşia Montană – care are cel mai mare zăcământ de aur şi metale preţioase din Europa. Pentru bani sunt în stare să lase străinii să extragă gazele de şist prin fracturare hidraulică şi să defrişeze pădurile pentru a vinde lemnul în Occident. Mă doare că nu ne exploatăm resursele şi dăm dreptul unor străini să ne distrugă ţara. Aproape că nu mai pot să mă uit la ştiri, m-am săturat să văd cum cei de la putere sunt prinşi furând, fiind ulterior eliberaţi, iar ţara nu recuperează un leu de la ei.
Am o famile şi mă gândesc la ea. Băiatul meu are 4 ani, oare ce va rămâne pentru el peste 20 de ani, oare ce-i va oferi această ţară, ce viitor va avea?
Din cauza asta am ajuns să fac din nou piese cu teme politice. Am mai avut în 2004 o piesă numită “Cei mai corupţi”, care a avut un impact destul de mare şi a fost difuzată în heavy rotation timp de un an pe toate posturile. Îmi pare rău că nu pot să fac mai mult, dar ăsta sunt: fac muzică, fac ce ştiu mai bine.
Îi dedic piesa această băiatului meu şi generaţiei lui şi sper să atrag atenţia publicului, a celor ce gândesc la fel, pentru că doar noi putem schimba ceva.
Trebuie să fim uniţi, trebuie să fim patrioţi, trebuie să ne trezim, Românie!”

#romanianuedevanzare

Share This