Mastering The Music Business este prima conferinţă despre industria muzicală din România şi singura dedicată în primul rând artiştilor independenţi, dar şi echipelor acestora (manageri, agenţi de booking, PR, tour managerilor etc). Ediţia din acest an va avea loc pe 10 şi 11 iulie în Bucureşti, cu o extensie specială pe 12 iulie. Artişti dintre cei mai cunoscuţi şi mai apreciaţi, profesionişti din ţară şi din străinătate vor fixa pentru trei zile Kilometrul Zero al industriei muzicale la Bucureşti.

Nume consacrate precum Smiley, Nicu Alifantis, Damian Drăghici sau Dan Byron împreună cu mai tinerii Alexandra Uşurelu, Hellen sau Jurjak s-au alăturat Mastering The Music Business pentru a pune în discuţie subiecte de actualitate şi de interes pentru industria muzicală independentă din România.

Profesionişti din toate zonele industriei muzicale locale şi a industrilor adiacente vor prezenta proiecte de succes şi vor dezbate teme legate de preocupările cele mai stringete ale artiştilor independenţi – monetizarea muzicii în contextul schimărilor majore pe care internetul le-a adus în viaţa lor.

Nu în ultimul rând, reprezentanţi ai unor companii majore la nivel internaţional vor prezenta modele de afaceri accesibile artiştilor independenţi din România în context global.

Mastering The Music Business se va desfăşura pe două planuri – teoretic şi practic – şi din această combinaţie nu va lipsi muzica însăşi.

Pe 10 şi 11 iulie, între orele 10:00 şi 18:00, la sediul Culturadata – Institutul Naţional de Cercetare şi Formare Culturală se vor desfăşura dezbateri şi prezentări pe diverse teme de interes în paralel cu workshop-uri în care cei prezenţi vor putea experimenta aplicabilitatea practică a diverselor idei şi soluţii de business în industrie. Muzica, dansul, concertele, producţia muzicală şi de albume, comunicarea, marketingul online şi multe alte teme îşi vor găsi loc în agenda conferinţei.

Serile celor două zile vor fi dedicate showcase-urilor – recitaluri live susţinute de artişti şi trupe debutante din România şi din lume care doresc să se prezinte în faţa profesioniştilor din industria muzicală locală. Sub titulatura MMB Live Showcase acestea vor fi găzduite de Clubul Fratelli.

Pe 12 iulie, împreună cu Hahaha Production, MMB Extended invită autorii şi pe cei care sunt implicaţi în producţia de studio la un workshop de compoziţie şi producţie muzicală care se va desfăşura chiar în studiourile de la Hahaha, unde gazde vor fi Şerban Cazan – unul dintre cei mai în vogă compozitori români – alături Vladimir Coman Popescu.

Mastering The Music Business este o conferinţă iniţiată şi organizată de Star Management şi Asociaţia Star Education în parteneriat cu Overground Music şi Agenţia de Vise. Coorganziator: Culturadata – Institutul Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală.

Taxa de acces la conferinţă va fi, în funcţie de data achitării, după cum urmează:
– 55 eur – early bird (până pe 15 iunie)
– 75 eur – normal (între 16 iunie şi 9 iulie)
– 99 eur – în zilele de conferinţă

Pentru detalii:
www.masteringthemusicbusiness.ro
https://www.facebook.com/MasteringTheMusicBusiness/

 

Share This