Membrii trupei byron (Dan Byron, Sergiu „6″ Mitrofan, Laszlo Demeter, Dan Georgescu, alături de inginerul lor de sunet live Vladimir Ivanov / Pinholes) au lucrat în ultima vreme la un proiect ambițios, fiecare dintre ei compunând și înregistrând câte un album propriu fiecare.

Cele cinci albume rezultate vor fi prezentate în viitorul turneu byron – Solo Together ce urmează să înceapă pe 17 februarie la Iași. Turneul byron este parte din proiectul mai larg Overground Elements, Solo Together fiind conceptul adus de byron în turneul național din care vor mai face parte trupele Travka, The Mono Jacks și Robin and the Backstabbers.

Albumul înregistrat de Dan Byron se numește Privește cerul și cuprinde piese în limba română compuse și înregistrate într-un registru diferit de cel al compozițiilor lui Dan pentru trupa byron.

Sergiu Mitrofan, sub pseudonimul „6″, a înregistrat albumul „6:9″ cu nouă piese extrem de diverse ca stil și ca abordare. Fiecare piesă poartă numele unei culori, textele fiind înțesate de înțelesuri ascunse.

http://sase.bandcamp.com 

Laszlo Demeter continuă proiectul său solo absurdcus cu un al treilea album, intitulat „T”. Este soundtrack-ul unui film imaginar, instrumental în cea mai mare parte, cu influențe rock și electronice și o poveste criptică sub straturile de sunet.

Albumul lansat de Dan Georgescu, sub numele de proiect almadeer, este de asemenea foarte divers ca abordare, pendulând între indie/pop și influențe electronice. Pe una dintre piese este invitat Robin Proca.

http://almadeer.bandcamp.com 

Albumul lui Vladimir Ivanov se va intitula „Lumină pe întuneric” și va merge într-o direcție melodică și personală.

Share This