VA ART se bucură să vă anunțe că Metanoea va lansa un EP auto-intitulat pe canalul nostru de Youtube.

Metanoea este un proiect solo de black metal din București, iar acest EP marchează prima lui lansare. Albumul conține 3 piese, care reprezintă împreună o călătorie existențială (1. Dreams of Ephemerality, 2. Umbra, 3. Becoming… One With The Void).

Andrei, omul din spatele proiectului, explică în continuare conceptele titlurilor:

“Metanoea” înseamnă pur și simplu schimbarea minții a unui om. Numele este preluat din psihologia lui Carl Gustav Jung și are de-a face mai exact cu încercarea “psyche”-ului (sufletului) de a se repara pe sine în urma unei tragedii insuportabile și presupune lichefierea acestui sine tocmai pentru o renaștere ulterioară sub o altă formă, mai adaptabilă. De asemenea, “metanoea” în analiza tranzacțională este descrisă ca experiență a unui abandon al “persona”-ului (masca, sinele fals) întru adoptarea unui “eu” adevărat. Efectele ce ar putea surveni în urma acestui proces sunt următoarele : disperare, renunțare, chiar un contact cu vidul intern.

metanoea-coverSemnificația pieselor:

“Dreams of Ephemerality”: Titlul a fost ales deoarece reprezintă omul care aleargă după țeluri și credințe pe care personal le consider ca fiind efemere. Lucruri ce nu duc nicăieri și nu au absolut nicio valoare.

“Umbra”: Umbra este un termen abordat în psihologia jungiana și este definită ca aspectul inconștient al personalității umane, aflându-se într-un unghi diametral opus cu cel al sinelui conștient. Ea poate sa fie privită ca un tenebru al ființei, înglobând caracteristici ce pot fi considerate negative într-o accepțiune generală. Tematica generală a piesei este procesul de “unio mystica” (cu umbra aferentă) pe care ego-ul îl trăiește. Inconștientul se transforma în conștient, granițele lor se estompează încetul cu încetul.

“Becoming…One With The Void”: Ideea acestei piese este o continuare a precedentei. Procesul uniunii cu Umbra se finalizează și astfel, “Metanoea” este completă, vechiul sine și-a dat cântecul de lebădă, iar un om nou s-a născut din propria cenușă.

Metanoea pe Facebook: https://www.facebook.com/Metanoea446
Odată cu lansarea ultimei piese va fi disponibil și un link către pagina de Bandcamp al proiectului.

VA-black-over-transparent

VA ART Youtube: https://www.youtube.com/user/va96art
VA ART Facebook: https://www.facebook.com/va96art/
VA ART Twitter: https://twitter.com/va96art

Share This