Valerinne si Methadone Skies, două din cele mai importante voci ale rock-ului instrumental din România, pornesc într-un mini-tour național. Ambele formații au lansat in anul precedent materiale noi, “Different Layers Of Fear” (Methadone Skies) și “Desire” (Valerinne), care au explorat zonele post-rock-ului, progressive, noise, stoner si industrial, iar acest turneu este un pas natural către o nouă expediție sonică.

Concertul de la București va avea loc în Club Control în data de Miercuri, 19 Februarie 2020, bilețele pentru acest concert putând fi cumpărate în avans de AICI la prețul de 30 de lei sau la intrare, în seara concertului, la prețul de 40 de lei biletul, în limita disponibilității.

Concertul de la Brașov va avea loc în Club Rockstadt în data de Joi, 20 Februarie 2020, bilețele pentru acest concert putând fi achiziționate doar de la intrare, în seara concertului, la prețul de 20 de lei bucata. Accesul la evenimentul de la Brașov se poate face numai în baza biletului valid. Minorii cu vârsta între 10 și 14 ani au acces numai însoțiți de un părinte sau tutore legal adult și numai în baza biletelor valide pentru toate persoanele. Minorii cu vârstă între 14 și 18 ani au acces neînsoțiți. Se recomandă ca persoanele care participă la eveniment să aibă asupra lor un act de identitate. În cazul minorilor, acest lucru este obligatoriu. Doar membrii clubului pot rezervă locuri la masă în avans. Persoanele care nu sunt membrii ai clubului pot ocupă locuri la masă în momentul sosirii la locație, în limită disponibilităților.

Concertul de la Cluj-Napoca va avea loc în Flying Circus, în data de Vineri, 21 Februarie 2020, bilețele pentru acest concert putând fi achiziționate doar de la intrare, în seara concertului, la prețul de 30 de lei bucata.

În cele din urmă, concertul de la Timișoara va avea loc în Club Capcana, în data de Sâmbătă 22 Februarie 2020, biletele pentru acest concert putând fi achiziționate doar de la intrare, în seara concertului, la prețul de 30 de lei bucata.

Methadone Skies este o formație muzicală independentă din Timișoara, înființată în anul 2009, ce abordează un mix eclectic de psychedelic și stoner rock/metal cu diverse influențe precum post rock, doom metal și progressive rock. Grupul nu și-a impus niciodată limite în experimentele sale, de aceea fiecare din cele 4 albume lansate imbină stiluri diferite, provenite în principal din jam session-uri. Până în prezent, grupul de psychedelic rock / progressive metal / stoner rock, format din Codri Wehry – chitară, Casi – chitară, Mihai Guță – chitară bass și Flavius Retea – tobe, a lansat 4 materiale discografice full length și un EP. În anul 2020, formația continuă promovarea albumului “Different Layers of Fear“, lansat în luna Mai 2019 și primit călduros atât de fani, cât și de critici muzicali. În promovarea acestui album, Methadone Skies a susținut concerte în: Ungaria, Serbia, Austria, Germania și Republica Cehă. Totodată, Methadone Skies a cântat la festivaluri precum: Lake on Fire, Exit Festival, Revolution Festival, Pietrasonica Festival, Tube Cult Fest, Rockt den See, Soundart Festival, printre altele mai mici de nișă. Grupul a impărtit scena cu formații renumite precum: Samsara Blues Experiment, My Sleeping Karma, Motorpsycho, Yawning Man, Belzebong, 1000MODS, Toner Low sau Stoned Jesus. Tehnica de interpretare a instrumentiștilor, suportul vizual și energia artiștilor sunt mărci înregistrate Methadone Skies, acestea contribuind la o show-uri ce sigur vor rămâne o amintire plăcută pentru spectatori.

Valerinne este o trupă de post-metal din București formată din trei membri: Alexandru Das – chitară și sintetizatoare, Liviu Stoicescu – chitară bass și Mircea Smarandache – tobe. Muzica trupei este un amestec de shoegaze, post-rock, post-metal, iar concertele sunt însoţite de live visuals. Înainte de toate, din punct de vedere al live performance-ului, Valerinne este o experiență ambientală, noisy, creatoare de imagini mentale, o trupă instrumentală, fără niciun fel de influență transmisă la nivel liric. Dacă din punct de vedere muzical, Valerinne își admite rădăcinile în trupe precum: The Cure, Rosetta, Isis, My Bloody Valentine, Slowdive Cocteau, Twins, Unsane, Boris, Godspeed You! Black Emperor sau Dark Castle, direcția conceptuală dată de către ei vine pe calea sound-ului atmosferic, dark-dramatic, plin de emoție. Începând cu anul 2012, Valerinne a lansat 4 albume care sunt disponibile pe platforma Bandcamp (https://valerinne.bandcamp.com/), a susținut un turneu european împreuna cu trupa Environments și a împărțit scena cu trupe ca Amenra, Rosetta, North, Atlantis, Maybeshewill, Tides From Nebula, Our Ceasing Voice sau Stephen O’Malley, fiind invitata in concert la editia din anul 2013 a celebrului Dunk! Festival. Discografie: “Kunstformen Der Natur” (2012), “Arborescent” (2013), “Monumenta” (2016), “Telemetry” (EP /w Tauusk, 2016), “Monumenta Live” (2016), “Ahead is a Barren Lamp” (EP /w Mytrip 2017) și “Desire” (2018).

Autor: Tudor Bolgar

 

Share This