Negură Bunget revine în Galaţi pe 28 septembrie în cadrul unui concert în clubul Place, eveniment care va sărbători lansarea oficială a noului album “Zi”, 20 de ani de activitate Negură Bunget, dar şi 10 ani de la lansarea albumului “Om”.

MUM-62Playlistul concertului va reflecta direct această aniversare triplă, şi va cuprinde atât piese noi, cântate în premieră, cât şi unele vechi, cu un accent special pe cele de pe albumul “Om”.

Album “Zi” va fi lansat în toamnă de casa de discuri germană Prophecy Productions, fiind a doua parte a trilogiei inspirată de Transilvania, care explorează elementul uman, practicile şi tradiţiile, legătura cu natura şi felul în care aceasta a modelat orizontul spiritual al localnicilor. A doua fază a trilogiei e simbolizată prin VORBĂ.

În cei 20 de activitate, Negură Bunget a lansat 7 albume, a susţinut peste 1000 de concerte în întreaga lume şi a creat un proiect muzical şi conceptual deosebit, inspirat de moştenirea culturală locală. În cadrul aniversării de 20 de ani am lansat şi urmează să lansăm şi în continuare o serie de materiale audio/vizuale inedite, re-editări ale unor materiale mai vechi, merchandise aniversar. Avem pregătite în continuare o mulţime de alte surprize!

Toate materialele sunt disponibile pe site-ul oficial Negură Bungetwww.negurabunget.com

Albumul “Om” a fost lansat în 2006 de casa de discuri italiană Aural Music şi s-a bucurat de o primire extraordinară, devenind în scurt timp un album cult. Cu ocazia aniversării de 10 ani, casa de discuri a lansat ediţii noi ale albumului, atât pe CD, cât şi pe vinil.

Precedentul album Negură Bunget, “Tău”, lansat în primăvară lui 2015, s-a bucurat de o primire foarte bună la public, dar şi în mass-media internaţională, fiind promovat după lansare prin intermediul unui turneu mondial de peste 100 de concerte.

Pentru promovarea noului album “Zi”, Negură Bunget pregăteşte însă un proiect şi mai amplu, menit a duce muzica Negură Bunget în puţinele locuri în care nu a ajuns încă direct până acum: Asia, Australia şi Noua Zeelandă. Pentru aceasta vom lansa un proiect de crowdfunding în perioada lansării noului album prin care, cu ajutorul publicului, sperăm să putem pune în practică acest plan ambiţios. Toate concertele şi turneele Negură Bunget sunt autoproduse şi autofinanţate.

Negură Bunget înseamnă:
Gabriel Mafa / Negru – tobe / percuţii / ţambal / tulnic
Tibor Kati – voce / chitară / clape
Adrian Neagoe / Oq – chitară / voce / clape
Ovidiu Corodan – bas / voce
Petrică Ionuţescu – instrumente tradiţionale
www.negurabunget.com
www.facebook.com/negurabunget

Invitaţii Negură Bunget în turneul aniversar sunt canadienii de la Ossific, o excelentă formaţie post black metal, cu care Negură Bunget a mai cântat deja în Canada, în 2015. Ossific lansează de asemenea un nou album, intitulat “… as roots burn”, chiar înainte de începutul turneului. Noul albumul explorează dificultăţile prin care trecem în faţa instabilităţii minţii, trupului şi spiritului, într-un timp al conexiunilor obscure.

Visceral şi reflexiv, Ossific a luat naştere în 2011, cu ţelul de a transforma terapia într-o muzică disonantă, melancolică şi onestă.

Aducând proiecţii întunecate şi neliniştite într-un show live ritualistic, Osffic oferă prin muzica lor un discurs sincer şi emotiv, al unei tragedii personale.

Pe forţele proprii încă de la bun început, şi cu o susţinere în creştere în underground, Ossific nu trebuie rataţi. Acesta e primul lor turneu european, iar impactul iniţial va fi cu siguranţă unul memorabil.

Ossific înseamnă:
Trauma – chitară / voce / samples
Shroud – bas / proiecţii
Norrec – tobe
Silhouette – keyboards
http://ossific.bandcamp.com/
www.facebook.com/ossificband

Eveniment sub egida Metal Under Moonlight, ediţia a 62-a.
Eveniment Facebook: https://web.facebook.com/events/190274278041751/

Share This