NB2015

Acum că suntem la sfârşitul lui 2015, e timpul să aruncăm o scurtă privire la ce am realizat în acest an. Pentru prima dată am depăşit limita de 100 de concerte susţinute, o limită de care ne-am mai apropiat de câteva ori în trecut, dar pe care nu am reuşit să o depăşim. Anul acesta am susţinut nu mai puţin de 127 de concerte, călătorind peste 100.000 de km de-a lungul Europei şi Americii de Nord. A fost un efort major, din punct de vedere al anduranţei, planificării şi logisticii, mai ales că am făcut aproape totul cu forţe proprii, şi suntem mândri că am putut să înfăptuim atât de multe.
Am început anul cu lansarea în luna martie a albumul “TĂU”, un album ce a avut parte de un răspuns incredibil, atât din partea voastră, a ascultătorilor noştri, cât şi din partea media, un album lansat în două ediţii limitate (artbook cu 72 de pagini şi cutie de lemn lucrată manual).

Apoi am început cel mai lung turneu european din cariera noastră, cuprinzând 80 de concerte, din Grecia până în Suedia, din Polonia până în Anglia, din Danemarca până în Malta, din Finlanda până în Franţa, din Lituania până în Italia, Spania sau România. De-a lungul turneului am avut parte de numeroase aventuri, mai mult sau mai puţin plăcute, microbuzul ne-a fost spart de două ori, ni s-au furat echipamente, câţiva membri au fost nevoiţi să se întoarcă acasă în mijlocul turneului, am cântat în formulă de 5, apoi de 4, şi chiar de 3 în câteva ocazii… şi totuşi nici un obstacol nu ne-a oprit. Am luat toate provocările că oportunităţi, şi la final am ajuns mai puternici că niciodată. A fost o experienţă uimitoare, pe care ne simţim privilegiaţi că am putut să o susţinem şi să o împărţim cu voi.

Am încheiat anul cu un turneu de 44 de concerte în America de Nord, turneu ce a dus şi mai departe şirul de aventuri şi experienţe. Datorită unor probleme personale, dar şi faptului că vocalul nostru Tibor Kati nu a primit viza SUA, am început turneul cu doar doi membri oficiali Negura Bunget (Negru la tobe şi Ovidiu Corodan la bas şi voce). Dar cu ajutorul colegilor de turneu Johann şi Andri de la formaţia islandeză Dynfari, am reuşit să creăm concerte speciale. Am străbătut continetul nord american de la un capăt la altul, cântând, vizitând şi bucurându-ne de locuri şi oameni incredibili, o experienţă care ne-a îmbogăţit orizonturile cu noi culmi. Am avut oportunitatea de a vizita Mexicul pentru prima dată, şi deşi nu am cântat acolo, am întâlnit atât de mulţi prieteni şi un aşa mare entuziasm, încât suntem hotărâţi să ne întoarcem şi să cântăm acolo cu prima ocazie!

Am avut oportunitatea de a cânta pentru prima dată în Islanda anul acesta, cu ajutorul prietenilor de la Dynfari. Ca o ultima experienţă a turneului, a fost cu siguranţă una memorabilă.

Am încheiat anul cu câteva concerte în ţară, inclusiv la Festivalul Top T din Buzău, locul în care am cântat pentru prima dată în 1995. A fost ca şi cum am încheiat un ciclu evolutiv complet. Din păcate aceste ultime concerte au avut loc în umbra tragediei de la Colectiv, care va influenţă scena underground românească pentru totdeauna, tragedie care ne-a făcut pe toţi să ne re-analizăm drumul şi priorităţile.

Ce am învăţat din toate aceste experienţe? Să fim umili şi recunoscători pentru uimitoarele oportunităţi ce ne-au fost oferite! Puteţi fi siguri că vom munci şi mai mult de acum încolo pentru a continua această aventură şi a o ridică la noi nivele. Va mulţumim tuturor că ne-aţi însoţit în călătoria noastră!

Share This