Pe măsură ce un nou an din istoria trupei, al XX-lea, se apropie de sfârșit, aruncăm o privire la ce a fost, dar și la ce ne așteaptă în 2017. 2016 a fost un an aglomerat pentru Negură Bunget, dar 2017 promite să fie și mai intens.

Tripla noastră aniversare (20 de ani de Negură Bunget / 10 ani de la lansarea albumului “OM” / lansarea noului album “ZI”) a însemnat o avalanșă de momente speciale, lansări și concerte, în 2016.

În septembrie am lansat noul album, “ZI”, cea de-a doua parte a trilogiei transilăvene. Ca o completare a experienței muzicale a albumului, am dezvoltat o dimensiune vizuală complexă, care include filmul concept “ZI”, cea mai importantă realizare vizuală de până acum.

Odată cu lansarea noului album, am pornit la drum într-un turneu aniversar extins prin Europa, cu 49 de concerte de-a lungul și de-a latul continentului, din care 38 de concerte consecutive (o premieră până și pentru noi).

Lansarea noului album a fost însoțită și de o campanie de crowdfunding, menită sa de ajute sa extindem promovarea muzicii noastre așa cum se cuvine, într-un turneu mondial. Mulțumită generozității voastre, campania a fost un succes și planurile noastre au mari șanse să devină realitate. Lucrăm la acest turneu de câțiva ani și suntem gata să vă dezvăluim primele detalii.

Începem noul an cu câteva sesiuni de compoziție pentru noul album la care lucrăm deja după ce am terminat albumul “ZI”.

In primăvară vom începe un turneu concentrat pe nordul Europei, în locuri în care n-am putut ajunge în Turneul European din 2016.

În aprilie/mai, ne întoarcem în America de Nord ca să extindem experiența turneului aniversar. Pe lângă Statele Unite și Canada, sperăm să vizităm și să cântăm și în Mexic, ca să acoperim tot continentul.

În vara lui 2017 vrem să finalizăm cel mai ambițios proiect al nostru, Trilogia Transilvană, cu ceva cu totul deosebit.

În sfârșit, ultima parte a anului o vom dedica completării turneului mondial aniversar și sperăm să vizităm locuri îndepărtate, unde nu am reușit să ajungem până acum: Asia și Australia.

Subliniem din nou că nu am fi reușit să realizăm toate aceste lucruri fără voi, cei care ne-au ajutat și sprijinit de-a lungul anilor. Vă suntem recunoscători pentru totdeauna pentru că ați făcut posibilă această călătorie incredibilă!

Vom anunța treptat detaliile planurilor noastre, începând din primele zile ale anului, așa că țineți aproape. Vă urăm ca 2017 să vă aducă inspirația și putearea de a vă transforma visele în realitate.

 

Noul album “ZI”

 

Noul nostru album, “ZI”, a fost lansat pe 30 septembrie 2016, în câteva ediții extraordinare:
– CD digipak with extra hard cover
– Gatefold LP (180g vinyl, white) incl. special vinyl mastering, poster, printed inner sleeves and PVD protection sleeve (500 copies)
– 2CD+DVD Artbook, hardcover, 28×28 cm, 72 pages with additional artwork, texts and English translations of the lyrics plus bonus CD with two songs and bonus DVD with three videos (1.000 copies)

Webshop: http://www.negurabunget.com/webshop/

Share This